Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας

Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο Caravel οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απ. Κενανίδης και ο γραμματέας Χαρ. Τσοχαταρίδης έθιξαν μια σειρά από θέματα γύρω από τις μετακινήσεις των φορτηγών επαγγελματικής χρήσης, ενώ αναφέρθηκαν και στην τραγωδία του προηγούμενο μήνα με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Norman Atlantic».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια συγκλονιστική παραδοχή ο κ. Κενανίδης αποκάλυψε πως θα είχε πιθανότατα προκύψει ολοκληρωτική τραγωδία σε περίπτωση που το ατύχημα συνέβαινε κατά την επιστροφή του πλοίου στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, κατά την επιστροφή τους στην χώρα τα φορτηγά ελληνικών συμφερόντων, συνηθίζεται να μεταφέρουν παρανόμως χημικά στις καρότσες τους.

Τα χημικά μεταφέρονται παράνομα (δεν δηλώνονται και αποκρύπτονται ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα), προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή του ιδιαίτερα υψηλού αντιτίμου για τη μεταφορά τους, αλλά και η χαμηλή ταχύτητα με την οποία υποχρεούνται να κινούνται τα φορτηγά όταν έχουν τέτοιο φορτίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης