Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Navara δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών που είχαν στήσει μπλόκο στην Άρτα και γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός. Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό όχημα, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άγνωστοι ενδέχεται, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, να είναι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν από το μπλόκο. Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκας Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.

Στην Ήπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι’ αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται ότι ο επαρχιακός δρόμος που ξεκινά από την περιοχή της Φιλιππιάδας και περνά από τα χωριά Λάκκας Σουλίου ακολουθεί διαδρομή σε δύσβατη περιοχή, αλλά οδηγεί στην Παραμυθιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς.

Η διαδρομή των κακοποιών φωτογραφίζει τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, καθώς, όπως όλα δείχνουν, επιχειρούν να φθάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

Βρέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δραπέτες

Στο χωριό Περιθιώτισσα Φωκίδας βρέθηκαν την Πέμπτη δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα μπλε Ford, που είχε κλαπεί από το Δίστομο Βοιωτίας, και για ένα λευκό Mitsubishi, το οποίο είχε αφαιρεθεί από τη Φιλοθέη Φωκίδας. Τα δύο αυτοκίνητα τα είχαν καλύψει με κλαδιά και χόρτα, για να μη γίνονται αντιληπτά.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης