Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνει το Σάββατο στις 14.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια-με αφορμή την παγκόσμια μέρα του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού- το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών με τη συμμετοχή και της Γ.Σ.Ε.Ε..

Την ίδια ώρα και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οργανώνει αντιρατσιστική διαδήλωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Γ.Σ.Ε.Ε.:

«H ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια ,με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού και στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιρατσιστικής δράσης.

Απαιτούμε σεβασμό και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες καθώς και την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται σπουδάζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων με θύματα κυρίως μετανάστες είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Οι αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές πλήττουν όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες.

Ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν την κοινωνία και βουλιάζουν την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση είναι κοινός για όλους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και θρησκείας. Όλοι στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 30 Μάρτη στην Ομόνοια».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών:

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκφράζοντας την αντίληψη των εργαζομένων της Αθήνας, καταδικάζει τα κλιμακούμενα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων με θύματα κυρίως μετανάστες, που απειλούν τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Αποκρούουμε κάθε διάκριση φύλων, φυλής και θρησκείας, κάθε προσπάθεια να κάνουν τους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους για την καταστροφική κρίση στην οποία μας βύθισαν οι αντεργατικές κι αντικοινωνικές πολιτικές. Απαιτούμε ίση πρόσβαση για όλους στην παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες! Στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα. Καταδικάζουμε τις επιχειρήσεις – σκούπα και τον εγκλεισμό μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της πρωτοφανούς ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της φτώχειας, εξαθλίωσης, ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους, της καταπίεσης και καταστολής. Όλοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες, βιώνουμε τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους υπό το ζυγό τραπεζών και κεφαλαίου. Όλοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες αντιπαλεύουμε αυτές τις αντεργατικές – αντικοινωνικές πολιτικές. Ενωμένοι στον αγώνα θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας για δουλειά, για αξιοπρεπή αμοιβή και συνθήκες εργασίας, για κοινωνικό κράτος κι ανθρώπινα δικαιώματα για όλους».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης