Πάνω από πέντε ώρες διήρκεσε η συμπληρωματική κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στη ΓΑΔΑ τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Σταμάτη υπέβαλε αίτημα δια του συνηγόρου της για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και, όπως ανέφερε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης σε δηλώσεις του, η καταδικασμένη για την υπόθεση των «μιζών» από εξοπλιστικά προτίθετο να «κάνει αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση».

Σύμφωνα με τον συνήγορό της ο οποίος μίλησε στο zougla.gr το βράδυ της Δευτέρας, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην απολογία της στους εισαγγελείς Ισίδωρο Ντογιάκο και Γρηγόρη Πεπόνη αναφέρθηκε σε κάποια γεγονότα χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες και στην απόδρασή της.

Έθεσε εις γνώσιν των εισαγγελέων κάποια περιστατικά που την ώθησαν στη φυγή, ενώ φέρεται να μίλησε για δύο πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. «Τα υπόλοιπα θα καταθετούν στον Άρειο Πάγο», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλευρά της κατηγορουμένης ισχυρίστηκε ότι επιθυμία της είναι οι «αποκαλύψεις» που προανήγγειλε να γίνουν στους εισαγγελείς κ.κ. Ντογιάκο και  Πεπόνη «για λόγους εμπιστοσύνης» και όχι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως θα ήταν το νομικά ορθό, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της πρώην υπουργού και των συγκατηγορουμένων τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αρμόδιες αρχές εμφανίζονταν επιφυλακτικές με τη στροφή 180 μοιρών που επιχειρεί η Βίκυ Σταμάτη, περιμένοντας να αξιολογήσουν τη σοβαρότητα των «όψιμων» αυτών αποκαλύψεων της.

Με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. μετήχθη στη ΓΑΔΑ

Στις 17.50 μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη

Με δεδομένο, μάλιστα, πως από την πρώτη στιγμή θέλησε να κρατήσει αποκλειστικά και μόνο τον ρόλο της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, λόγος για τον οποίο επέμενε πως βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου χωρίς να έχει την παραμικρή άλλη εμπλοκή. Ωστόσο, η αλλαγή πλεύσης στην υπερασπιστική της τακτική, αμέσως μετά την απόρριψη της πέμπτης αίτησής της για αποφυλάκιση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτίμησαν πως επρόκειτο απλά και μόνο για κίνηση εντυπωσιασμού και προσπάθεια να πέσουν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ενώ άλλοι θεωρούν πως πράγματι παίζει το «τελευταίο χαρτί της» ακόμη κι αν αυτό όχι μόνο ενοχοποιεί εκείνη αλλά και τον σύζυγό της, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να μιλά για πολιτική σκευωρία σε βάρος του.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση εκ μέρους του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή: Στέλιος Μισίνας, Eurokinissi.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταθέτει στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015, 15:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης