Κλίμα έντασης επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους για τρομοκρατία που κάνουν απεργία πείνας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, ενώ παράλληλα ζητούν και την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου. Η άρνηση των κρατουμένων να εισέλθουν στα κελιά τους, επεκτάθηκε σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών.

Τελικά λίγο μετά τις 22:00, οι κρατούμενοι επέστρεψαν σταν κελιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To απόγευμα του Σαββάτου οι κρατούμενοι έστειλαν την παρακάτω επιστολή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή. Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους. Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο.

Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ! ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!

Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης