Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης

Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση που είχαν αναδείξει οι εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος», και αφορούσαν την καταγγελία του πολιτικού μηχανικού Γιώργου Αλαϊάδη κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα,ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας για να αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελία φωτιά κατά του υπουργού

Ο κ. Αλαϊάδης, ο οποίος απέστειλε σχετική αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, κατήγγειλε ότι ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε παρατυπίες κατά τη διαδικασία αγοράς μεζονέτας 217,14 τ.μ στο Μαρούσι Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία ξεκινάει το 2007, όταν ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε αγορά μεζονέτας 217,14 τ.μ στο Μαρούσι Αττικής (επί οικοπέδου 450,37 τ.μ) αντικειμενικής αξίας, όπως δήλωσε στην επιτροπή της Βουλής, 274.938,60 ευρώ.

Σύμφωνα όμως με τον καταγγέλλοντα, ο κ. Γεωργιάδης απέκρυψε την πραγματική αξία μεταβίβασης του ακινήτου, αφού για αγορά σπιτιού αντικειμενικής αξίας 274.938, 60 ευρώ δανειοδοτήθηκε από ιδιωτική τράπεζα με το ποσό των 530.000 ευρώ. Δηλαδή ο κ. Γεωργιάδης έλαβε ως δάνειο ένα χρηματικό ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από την αξία του σπιτιού που δηλώθηκε στην επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, στην αναφορά του ο κ. Αλαϊάδης επισημαίνει πως η ιδιωτική τράπεζα προσημείωσε το ακίνητο για το ποσό των 660.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας δηλαδή πολύ υψηλότερη αντικειμενική αξία από αυτή που ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει στην επιτροπή της Βουλής.

Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια παρουσίασής της στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος». Ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και στον υποψήφιο περιφερειάρχη υπήρξε ένας εκρηκτικός διάλογος με εκατέρωθεν πυρά.

Mάλιστα η αντιπαράθεση οδήγησε στην «αναγγελία» ενός στοιχήματος: Ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε τον κ. Αλαϊάδη να σπεύσουν σε τράπεζα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε οποιαδήποτε παρατυπία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εισαγγελέας θα πρέπει να ελέγξει και την εμπλεκόμενη ιδιωτική τράπεζα που χορήγησε το δάνειο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν απέκρυψε ή όχι το πραγματικό τίμημα της μεζονέτας, αποδεχόμενη ως αξία του ακινήτου τις 660.000 ευρώ.

Επίσης του είχε ζητήσει να μεταβούν σε συμβολαιογράφο, παρουσία δημοσιογράφου και κάμερας της εκπομπής, προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαιο το οποίο θα ορίζει πως, εάν δεν διαπιστωθούν παρατυπίες, ο κ. Αλαϊάδης θα οφείλει να καταβάλει 200.000 ευρώ στον υπουργό Υγείας.



Το ραντεβού στον συμβολαιογράφο

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 9.00 το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στο γραφείο του συμβολαιογράφου Γιάννη Γούβελη στην Αθήνα. Πρώτος έφτασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση» Γιώργος Αλαϊάδης ήρθε μερικά λεπτά αργότερα.
 
Στην αρχή τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα. Ο υπουργός Υγείας και ο καταγγέλλων συνομιλούσαν σε ήρεμο ύφος, ζητώντας από τον συμβολαιογράφο να συντάξει το «έγγραφο του στοιχήματος».

Μάλιστα έγιναν και οι απαιτούμενες δηλώσεις. Ο κ. Αλαϊάδης επανέλαβε στην κάμερα του zougla.gr την καταγγελία, ενώ ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Δεν πέρασαν όμως παρά μερικά λεπτά μέχρι τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου. Αμφότεροι εκστόμισαν βαριές εκφράσεις, όπως «γελοίε», «συκοφάντη», «ψεύτη» και άλλες, μέχρι τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας αποχώρησε από το συμβολαιογραφικό γραφείο.

Άφωνος ο συμβολαιογράφος, «ένιψε τας χείρας του», καθώς τέτοια συμβόλαια δεν είναι δυνατόν να συνταχθούν.

Στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε λοιπόν στη Βουλή τη μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας για να αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του.

Η καταγγελία αυτή αναφέρει πως έχει διαπραχθεί εκ μέρους του υπουργού ψευδής δήλωση πόθεν έσχες. Σε αυτήν ο Γιώργος Αλαϊάδης ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Υγείας το 2007 αγόρασε μεζονέτα 217 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι Αττικής έναντι του ποσού των 274.938 ευρώ. Υποστήριζε δε ότι η αξία του επίμαχου ακινήτου είναι πολλαπλάσια από εκείνη που δηλώθηκε και προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του επικαλείται συγκριτικά στοιχειά αγοραπωλησιών που έγιναν στην περιοχή κοντά στο ακίνητο του κ. Γεωργιάδη.

Στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ακόμη ότι ο υπουργός Υγείας για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι έλαβε δάνειο από τράπεζα ύψους 530.000 ευρώ.

Η απάντηση Γεωργιάδη και ο σύμβoυλος… πράκτορας

Στην αντεπίθεση πέρασε, πάντως, ο υπουργός Υγείας μετά τις καταγγελίες του πολιτικού μηχανικού και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Αλαϊάδη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έφθασαν στα γραφεία της εκπομπής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης φέρεται να έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ακάλυπτες επιταγές.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο κ. Αλαϊάδης στις 23 Απριλίου 2004 και στις 3 Μαΐου του ιδίου έτους εξέδωσε δύο επιταγές, ύψους 220.000 ευρώ περίπου η καθεμία, τις οποίες ουδέποτε κάλυψε. Ωστόσο, ο κ. Αλαϊάδης με εμφάνισή του το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στην εκπομπή «Ζούγκλα» έδωσε τη δική του απάντηση στον υπουργό. Αποκάλυψε πως ο κ. Γεωργιάδης έχει βάλει σύμβουλο που τον ελέγχει. Συγκεκριμένο σύμβουλο, ο οποίος έχει διοριστεί στο γραφείο του υπουργού. Όσον αφορά τις επιταγές, τόνισε ότι η δική του εταιρεία ήταν απόλυτα υγιής τότε, αλλά δεν είχε ενδώσει σε κάποιες εταιρείες που του ζήτησαν χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Στοίχημα στον αέρα
                            Αρπάχτηκαν στον συμβολαιογράφο
                            Ο Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Αλαϊάδη με καταγγελίες
                            Τον πάει στα δικαστήρια
                            Γιατροί Vs Γεωργιάδη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης