«Μπλόκο» από οχήματα στήθηκε μπροστά από το νυχτερινό κέντρο «MUST», το πρώην «Ειρηνικός», στην Παραλιακή, καθώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τα συνεργεία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να ξεκινήσουν τις εργασίες ανάπλασης του χώρου, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα του καταστήματος το οποίο κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει μεγάλους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου αλλά και μεγάλα clubs της Αθήνας.

Από τη μία πλευρά, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που πριν από λίγες μέρες πήρε άδεια από την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), που είναι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έκτασης (επί της Λεωφόρου Καραμανλή) και έδωσε εντολή σε συνεργείο να ξεκινήσει τις εργασίες στο πλαίσιο της ανάπλασης και του εξωραϊσμού της εισόδου της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά, ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα που σχεδίασε και υλοποίησε μεγάλα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, προκειμένου να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος πολυχώρος υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Κατασκευάστηκαν εγκαταστάσεις για τη στέγαση πολυχώρου που περιλαμβάνει εστιατόρια και κέντρο διασκέδασης και έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Ανήμερα των εγκαινίων λοιπόν αυτοί οι δύο διαφορετικοί… σχεδιασμοί, συγκρούστηκαν, όταν ο Δήμος ξεκίνησε τη διαδικασία για τη διαμόρφωση του χώρου στο προαύλιο των εγκαταστάσεων, αλλά βρήκε την αντίσταση του επιχειρηματία και των… βαρέων οχημάτων που εμπόδιζαν τις εργασίες. 

Τι λέει στο zougla.gr ο δήμαρχος Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η περίοδος που ο κάθε επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή μας, επέβαλε τους δικούς του όρους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

»Το 2013 η ΕΤΑΔ Α.Ε. και ο Δήμος έστειλαν μια μελέτη διαμόρφωσης στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) και αυτή η μελέτη που εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2013  εγκρίθηκε και επιχειρήσαμε εμείς να πάρουμε την άδεια και την πήραμε από την ΕΤΑΔ, να την κάνει ο Δήμος με δικά του έξοδα με δικά του μέσα. Βγάλαμε τις άδειες και επιχειρήσαμε να ξεκινήσουμε χθες μαζί με τα συνεργεία του δήμου, να σπάσουμε τα τσιμέντα και να βάλουμε πράσινο.

»Ενοχλήθηκαν οι μισθωτές εκεί και έφεραν μπράβους και ανθρώπους οι οποίοι προπηλάκισαν τα συνεργεία και τις υπηρεσίες, έπεσαν μπροστά στις μπουλντόζες έκαναν διάφορες γελοιότητες. Σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες είχαν οχυρώσει το χώρο με νταλίκες και με αυτοκίνητα και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να περάσει μέσα.

»Η υπόθεση εκκρεμεί στον εισαγγελέα, που δεν έχει επιληφθεί ακόμα. Έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα συζητηθούν το πρωί της Παρασκευής, όμως αυτό το οποίο συμβαίνει στην πόλη μας είναι κάτι μοναδικό.

»Σήμερα το βράδυ γίνονται ετοιμασίες σε ένα μαγαζί το οποίο έχει αυθαίρετα μετατρέψει χώρο πρασίνου σε πάρκινγκ, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς άδεια της πυροσβεστικής, χωρίς άδεια του υγειονομικού, χωρίς άδεια του δήμου, χωρίς νομιμότητα, ώστε να κάνουν εγκαίνια μπουζουξίδικου και να έχουν 3.000 κόσμο, σε έναν χώρο που στα 20 μέτρα λειτουργεί ένα νοσοκομείο, το Ασκληπιείο και σε 150 μέτρα λειτουργεί το «ΠΙΚΠΑ» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Tι λένε κύκλοι της διεύθυνσης του καταστήματος

«Για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών έχουν εκδοθεί από το 1979 οι σχετικές άδειες από τους αρμόδιους φορείς και οι οποίες ανανεώθηκαν το 2009 επί Δημαρχίας Μάντεση, με αντιδήμαρχο τότε το σημερινό Δήμαρχο.

»Με την έναρξη της θερινής περιόδου, ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα σχεδίασε και υλοποίησε μεγάλα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, με την ταυτόχρονη κατασκευή σύγχρονων μέσων προστασίας από την ηχορύπανση, προκειμένου να λειτουργήσει ο πολυχώρος υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

»Η δραστηριότητα αυτή που εξασφαλίζει 180 θέσεις εργασίας και προσφέρει στους χρήστες των εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, βρέθηκε να έχει, αντί για αρωγό, εχθρό της τον σημερινό Δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος, θέλουμε να πιστεύουμε καθαρά για λόγους προσωπικής προβολής και όχι υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, επεδίωξε από την αρχή να τορπιλίσει αυτή την πρωτοβουλία. Ενεργώντας ως δικτάτωρ, ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού, χρησιμοποίησε σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών, προκειμένου να καταστήσει μη προσβάσιμες τις εγκαταστάσεις, ισχυριζόμενος ότι θα εκτελέσει έργα “δήθεν διαμόρφωσης κόμβου” στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων που ανήκει στη δημόσια περιουσία και είναι μισθωμένος τις τελευταίες δεκαετίες από ιδιωτική εταιρεία και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

»Αντικειμενικός βέβαια σκοπός του Δημάρχου, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων αρχικά και ύστερα με τα έργα αυτά να περιορίσει τον ελεύθερο χώρο και να μειώσει έτσι τον αριθμό των χώρων στάθμευσης ώστε να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των εγκαταστάσεων για να μπορεί να τις ανακαλέσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης