Έπειτα από εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Νίκου Παπαγιαννόπουλου, κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Αττικής, οι λεγόμενοι «Αδιάφθοροι», πραγματοποίησαν έφοδο στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας ύστερα από καταγγελίες για παράνομες συναλλαγές και εκβιασμούς από αστυνομικούς σε αλλοδαπούς, αλλά και για πιθανή σχέση στελεχών του Α.Τ. με τη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ομάδα των «Αδιάφθορων» διενεργεί ελέγχους και σε άλλα δύο τμήματα: στου Ρέντη και στα Καμίνια. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του πρώην προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, οι οποίες έκαναν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στους συμπατριώτες του.

Ο κ. Ασλάμ είχε κατηγορήσει τη Χρυσή Αυγή για πολλές επιθέσεις που δεν δημοσιοποιήθηκαν, ούτε καν εκδικάσθηκαν. Κατηγόρησε επίσης την αστυνομία για κάλυψη της δράσης των νεοναζί, αφού ο ίδιος πήγαινε να καταγγείλει τα περιστατικά στα αστυνομικά τμήματα, αλλά οι επικεφαλής τους τον έδιωχναν δίχως να κάνουν αποδεκτές τις καταγγελίες.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο zougla.gr εξηγούν ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σχετικά με περιστατικά ξυλοδαρμών. «Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή κάποιες καταγγελίες. Όλα τα ενδεχόμενα, όμως, είναι ανοιχτά. Θα εξεταστεί αν και κατά πόσο στελέχη των τμημάτων συνδέονται με μέλη της Χρυσής Αυγής» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, εξετάζονται καταγγελίες αλλοδαπών οι οποίοι ισχυρίζονται πως αστυνομικοί τούς ζητούσαν ποσοστά από τις πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων που διοχέτευαν σε λαϊκές αγορές αλλά και σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «ξηλώθηκε» ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Νίκαιας, προκειμένου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώνεις, να διευκολυνθεί η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αναφορικά με τις σχέσεις που ενδεχομένως υπάρχουν μεταξύ αστυνομικών και Χρυσής Αυγής.

Νέος φάκελος για τη Χρυσή Αυγή στον Άρειο Πάγο

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της αναφοράς του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», απέστειλε διαβιβαστικό έγγραφο με θέμα την υποβολή δικογραφίας για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα Αττικής.

Ο κ. Δένδιας απέστειλε, επίσης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», τον οποίο του παρέδωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, κ. Μανώλης Γλέζος.

Έρευνες στο Λιμενικό για σχέσεις στελεχών με τη Χρυσή Αυγή

Επιπλέον, σε εντατικοποίηση των ερευνών προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τυχόν διασυνδέσεων στελεχών του Λιμενικού με την Χρυσή Αυγή, μετά από εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε πως δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε πως «έχουμε ένα Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων που εξετάζει πολλές και διάφορες καταγγελίες. Είμαστε, παρ’ όλα αυτά σε εγρήγορση για να δούμε αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις αξιοποίησης είτε του στελεχιακού μας δυναμικού, είτε ακόμα περισσότερο του εξοπλισμού μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία τέτοια ένδειξη και καμία τέτοια πληροφόρηση. Υπάρχει μια διαδικασία διαρκούς ελέγχου και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται τώρα. Είναι ένας διαρκής έλεγχος που γινόταν ανέκαθεν, σε σχέση με καταγγελίες ή υποψίες που υπάρχουν γύρω από στελέχη του Λιμενικού Σώματος».

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Διαβάστε επίσης: Έφοδος στο Α.Τ. Νίκαιας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, 14:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης