Σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας θα μεταμορφωθεί σήμερα, από τις 10.00 έως τις 17.00, η πλατεία Κλαύθμωνος, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Πρόκειται για μια εκδήλωση της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, καθώς 13 μορφωτικά ιδρύματα και πρεσβείες στην Αθήνα θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δίνονται πρότυπα μαθήματα εξοικείωσης με πολλές γλώσσες και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να πάρουν μέρος σε interactive workshops και performances, ακούγοντας μουσική και παραμύθια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθώντας παραστάσεις χορού και θεάτρου καθώς και πολλές άλλες δράσεις.

Ειδικότερα, δάσκαλοι ξένων γλωσσών, καλλιτέχνες, μαθητές αλλά και εκπρόσωποι των 13 μορφωτικών ιδρυμάτων και πρεσβειών θα γνωρίσουν στο κοινό -μεταξύ άλλων- τα «αινιγματικά» τραγούδια της Ιρλανδίας, θα διδάξουν τα μυστικά του αυστριακού βαλς, θα εξηγήσουν τι σχέση έχει η σουηδική γυμναστική με τα Σουηδικά, γιατί τα Γερμανικά είναι… cool και πώς τα Γαλλικά μπορούν να σας ταξιδέψουν παντού.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και κυνήγι θησαυρού με πολλά δώρα-εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου του 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:

– να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης
– να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης
– να ενθαρρύνει τη διά βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης