Ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης, κτήτωρ και πνευματικός του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου Αττικής εκοιμήθη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 89 ετών στο Λαύριο.

Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, ωστόσο δεχόταν τους προσκυνητές δίνοντας την ευχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντοτε όμως, μνημόνευε τον Αγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως, ο Άγιος που πάντοτε ήταν στο πλευρό του και τον βοήθησε στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Εξόδιος Ακολουθία του γέροντα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12:00.

Η Μητρόπολη Μεσογαίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, στις 5:30π.μ. άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών ο πολυσέβαστος Γέροντας και πνευματικός της Μητροπόλεώς μας π. Νεκτάριος Βιτάλης, καθηγούμενος και της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Κουβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεβαστός και τόσο αγαπητός σε όλους μας Γέροντας άφησε πίσω του μνήμη αγίου ανδρός, γεμάτου από καρπούς καλωσύνης και έργα ελεημοσύνης. Φτωχός ως προς την κατά κόσμον παιδεία διεκρίθη για την κατά Θεόν σοφία του.

Ο λόγος του γλυκύτατος, χαριτωμένος, ουσιαστικός, παραμυθητικός. Στήριξε χιλιάδες ψυχές που τον προσήγγιζαν από όλον τον κόσμο.

Η ζωή του συνδέθηκε με τον Άγιο Νεκτάριο, με θαύμα του οποίου και τελικώς επέζησε, ύστερα από σοβαρότατη δοκιμασία της υγείας του και προς τιμήν του οποίου ο ίδιος ίδρυσε και κατέστη κτήτωρ του μεγάλου Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Αττικής.

Η εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο ιερό Προσκύνημα, όπου και θα ταφεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης