Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης – Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε ενώπιον υποστηρικτών της «Ελιάς», στο πλαίσιο προεκλογικής της εκδήλωσης ενόψει των ευρωεκλογών, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και μικροομολογιούχους, με αποτέλεσμα να γίνουν τουλάχιστον 10 προσαγωγές.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σωρεία τηλεφωνημάτων από μικροομολογιούχους, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα προπηλακισμού και βιαιοπραγιών από αστυνομικούς και άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ένταση και προσαγωγές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί προσήγαγαν τους μικρομολογιούχους, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του Μουσείου ή είχαν ήδη εισέλθει και παρακολουθούσαν την προεκλογική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μιλώντας στο zougla.gr, o πρόεδρος του συλλόγου μικροομολογιούχων Γιάννης Μαρινόπουλος ανέφερε πως κάποια άτομα προσήχθησαν πριν εισέλθουν στο Μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο Α.Τ. Πετραλώνων για εξακρίβωση στοιχείων.

Ο κ. Παναγιώτης Ανίνος, μικροομολογιούχος, βρισκόταν μέσα στο Μουσείο Μπενάκη και παρακολουθούσε την προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν -όπως υποστηρίζει- τον προπηλάκισαν. «Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές. Ήμασταν πολλά άτομα. Αστυνομικοί μας οδήγησαν στο Α.Τ. Πετραλώνων για εξακρίβωση στοιχείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα. Διονυσία Ανδρουλή, 63 ετών, κατήγγειλε στο zougla.gr ότι άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Ευάγγελου Βενιζέλου, την προπηλάκισαν και την χτύπησαν στο χέρι. Όπως ανέφερε, η κατάσταση της υγείας της είναι ήδη επιβεβαρυμμένη, ενώ φέρει τραύμα στο χέρι και σε σπόνδυλό της.

«Ήμουν με την κόρη μου και παρακολουθούσα την ομιλία. Μας σπρώξανε με τη βία για να μας βγάλουν έξω» αναφέρει στο zougla.gr η Κατερίνα Βαμβακά, μικροομολογιούχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης