Οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στάθηκαν η αφορμή για να ζητήσει , ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας από τις αρμόδιες εισαγγελίες, να τηρούνται αυστηρά δύο σχετικές παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που αφορούν στην προστασία τους.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία, κ.λ.π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.

Την ίδια ώρα ο κ. Πλιώτας υπογραμμίζει πως πρεπει να διώκονται και να οδηγούνται στο Αυτόφωρο τα παραβατικά άτομα και ειδικότερα εκείνα τα οποια διαπιστώνεται ότι συστηματικά κακοποιούν ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε το 2014 από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με την οποία ζητούσε να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορίες-καταγγελίες, απ’ όπου κι αν προέρχεται αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ’ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.τ.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη εγκύκλιος είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2013 από τον τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο – Εμμανουήλ Παπαδάκης, που έχει φύγει πλέον από τη ζωή ο οποίος ζητούσε από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης