«Πιλότος» για τη νέα πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι εντός των επόμενων ημερών το θέμα της λειτουργίας όλων των καταστημάτων τις Κυριακές σε τρεις, όπως όλα δείχνουν, τουριστικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, αναμένεται να αποτελέσει και κρας τεστ για τις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Το θέμα επείγει, δεδομένου ότι η σχετική υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται από τον νόμο, πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα και όπως τουλάχιστον είχε ανακοινώσει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους θα ήταν ανοιχτά όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε επτά περιοχές τριών περιφερειών της χώρας. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος, Κως και Ερμούπολη Σύρου), Κεντρικής Μακεδονίας (ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβανομένης της οδού Τσιμισκή, και Χαλκιδική) και Αττικής (ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Ερμού και της Ομόνοιας, και Ραφήνα).

Μιλώντας στο «Βήμα», ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος είπε πως «ο νόμος αναφέρει για τρεις περιοχές και αυτό ακριβώς θα κάνω έπειτα από δημόσια διαβούλευση». Ωστόσο, αρνήθηκε να προσδιορίσει την έννοια της «περιοχής», αν δηλαδή εννοεί την περιφέρεια ή τον δήμο ή κάποιο άλλο σημείο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης