Επίθεση δέχθηκαν δημοσιογράφοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που δέχθηκε με γκλομπ ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λόλος, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα της zougla.gr, μίλησε για το χτύπημα που δέχθηκε, αλλά και για την πρόθεσή του να προβεί σε καταγγελία. Παράλληλα, σε δηλώσεις του εκτός αέρα, είπε ότι του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πως από το χτύπημα ένιωσε ένα μούδιασμα στο πόδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, οι τελευταίες πληροφορίες (23.00) κάνουν λόγο για κάκωση στο κρανίο, ενώ οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει στο νοσοκομείο ένα 24ωρο, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα χρειαστεί επέμβαση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μάριου Λόλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο με την επίθεση κατά των δημοσιογράφων:

ΕΔΕ για τους προπηλακισμούς δημοσιογράφων

Πέντε λεπτά μετά τις 23.00, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως θα διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις βιαιοπραγίες κατά δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος προσήχθησαν περίπου 15 άτομα τα οποία εξετάζονται στην ασφάλεια. Οι συγκεντρωθέντες ζητούν την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Διαβάστε επίσης 2η ημέρα κινητοποίησης στο Σύνταγμα

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης- Πέτρος Σιδερέας

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης