Επικηρύχθηκε για 30.000 ευρώ σε Βαλκάνια και Ευρώπη ο υπάλληλος εταιρείας που τροφοδοτεί με χρήματα τα ΑΤΜ στον Κατσαμπά, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή εξαφανίστηκε έχοντας αποσπάσει από τα ταμεία της εταιρείας τεράστιο χρηματικό ποσό.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υπεξαίρεση της τάξεως των 500.000 ευρώ όμως τελικά φαίνεται ότι το ποσό ξεπερνά κατά το διπλάσιο την αρχική πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα ο 45χρονος υπάλληλος δεν έδρασε μόνος του αλλά είχε ως συνεργούς ακόμα τρεις υπάλληλους, οι οποίοι εκτελούσαν εντολές του, ενώ φαίνεται ότι σχεδίαζαν την απάτη εδώ και μήνες.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση σοκάρουν, καθώς η «αιμορραγία» που προκαλούσε συστηματικά και μεθοδικά στις τράπεζες φαίνεται πως είχε περάσει απαρατήρητη χωρίς να αντιληφθεί κανείς ότι δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τα μηχανήματα των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος γνώριζε πολύ καλά τη λειτουργία αλλά και το λογισμικό των μηχανικών τμημάτων καθώς δούλευε για την εταιρεία πάνω από 10 χρόνια. Έτσι είχε βρει τον τρόπο όταν τα μικροποσά που έβαζε τελείωναν, τα μηχανήματα να εμφάνιζαν βλάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα, πέρα από το άδειο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, βρέθηκαν παραβιασμένες σφραγίδες σε κάποια ΑΤΜ, ενώ φαίνεται ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό των μηχανημάτων.

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η εταιρεία ασφαλείας βεβαιώνει ότι η προηγούμενη δέσμευσή της για άμεση κάλυψη των πελατών που ζημιώθηκαν τηρήθηκε. Σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία- φωτιά που αφορούν το μέγεθος των χρημάτων ο οποίος απέσπασε, η εταιρεία αναφέρει: «Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και την προσπάθεια κάλυψης των απωλειών που υπέστη εξαιτίας εγκληματικών συμπεριφορών. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους πελάτες και συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και είμαστε αποφασισμένοι να την τιμήσουμε».

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης: Υπεύθυνος ασφαλείας έκλεψε μισό εκατομμύριο ευρώ και έγινε «καπνός»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης