Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

Με τη φράση «δεν είμαι περαστικός από τον Δήμο» ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στον απολογισμό των πεπραγμένων του, ότι θα επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία. «Βρίσκομαι εδώ ζητώντας και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών με την ηθική δέσμευση που αυτό συνεπάγεται» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από το Νοέμβριο του 2010 που οι πολίτες μας επέλεξαν για τον Δήμο. Τα τρία αυτά χρόνια ήταν ένας αδιάλειπτος αγώνας απέναντι σε ό,τι τραυματίζει την συνύπαρξή μας στην πόλη» είπε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: «Παραλάβαμε μια πρωτεύουσα απαξιωμένη, με λιγότερους πόρους. Ενάντια στον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις, αναζητήσαμε τον νέο τύπο διοίκησης. Δείξαμε ότι υπάρχει και άλλο μοντέλο διοίκησης, ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς χωρίς λαϊκισμό, χωρίς δημαγωγία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης, ως μείζονος σημασίας για τη ζωή στην πόλη, τόνισε πως αρχή του είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και κριτήριο η ισορροπία και η ειρηνική συνύπαρξη, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ένταξης για εκείνους που το δικαιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη δημόσια επίδειξη της ωμής βίας από αυτούς που μισούν τη δημοκρατία και την ελευθερία, η πολιτική μας αυτή έχει γίνει πια κοινός τόπος για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλους τους πολιτικούς φορείς, που πιστεύουν στη Δημοκρατία και μάχονται γι’ αυτήν» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «ο Δήμος είναι πρωτοπόρος στις δράσεις αλληλεγγύης» και υπερασπίστηκε το έργο που έχει κάνει: «Η έλλειψη πόρων δεν στάθηκε εμπόδιο για μας. Υπερβήκαμε μεγάλα εμπόδια, πήγαμε βαθιά στον διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό, βρήκαμε νέες πηγές εσόδων. Τριανταέξι μήνες μετά έγιναν σημαντικά βήματα. Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά κι εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτά».

Αναφερόμενος εμμέσως στη Χρυσή Αυγή, είπε: «Η πολιτική μας απέναντι στον εξτρεμισμό έγινε τελικά κοινός τόπος στην αντίληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην «πρωτοβουλία των 5 δημάρχων», υπογραμμίζοντας πως το όραμα είναι «μία χειραφετημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα βρίσκεται στην αιχμή και του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Καμίνης είπε: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Αθήνα-Μητρόπολη. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην κρίση με νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητες νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των πολιτών της και η δύναμη της Αθήνας είναι η δύναμη των ανθρώπων της. Δεν είμαι περαστικός από τον Δήμο. Αυτό είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο καθήκον που θα έχω αναλάβει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης