Σπασμένα τζάμια, γκράφιτι και κατεστραμμένα πεζοδρόμια άφησαν πίσω τους τα επεισόδια που σημειώθηκαν από άγνωστους στην Ερμού το βράδυ της Δευτέρας, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την Ηριάννα στο κέντρο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα ζημιές υπέστησαν 54 καταστήματα, 5 ΑΤΜ τραπεζών και 4 Ι.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (indymedia), αποτυπώνεται καρέ-καρέ η καταστροφική μανία των αγνώστων
Η διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας από το Πενταμελές Εφετείο, ξεκίνησε από το Μοναστηράκι αλλά νωρίς το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι μετέβησαν στην οδό Ερμού και βανδάλισαν δεκάδες καταστήματα. 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (indymedia), αποτυπώνεται καρέ-καρέ η καταστροφική μανία των αγνώστων. 

Μετά τα χτεσινά επεισόδια, η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές αλλά το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι 13 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Ο τελευταίος εκ των προσαχθέντων παραμένει υπό κράτηση λόγω κατοχής χασίς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις επιθέσεις στην Ερμού, η ομάδα νεαρών επέστρεψε στην πλατεία Μοναστηρακίου και λίγο μετά τις 11μμ, η πορεία διαλύθηκε. 

Των επεισοδίων στην Ερμού είχε προηγηθεί επίθεση με πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων αλλά και ένταξη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο.

​Σχεδόν όλες οι βιτρίνες των καταστημάτων της οδού Ερμού, από το ύψος της Καπνικαρέας και έως την πλατεία Συντάγματος, ήταν σπασμένες Σχεδόν όλες οι βιτρίνες των καταστημάτων της οδού Ερμού, από το ύψος της Καπνικαρέας και έως την πλατεία Συντάγματος, ήταν σπασμένες. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα συνεργία του δήμου Αθηναίων για να αποκαταστήσει τις ζημιές. 

Στο σημείο παρέμειναν για αρκετές ώρες άντρες της αστυνομίας, φοβούμενοι ότι επιτήδειοι θα προχωρήσουν σε πλιάτσικο. 

Δείτε φωτογραφίες:

Στην οδό Ερμού και σε πολλά σημεία παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο των λεηλασιών, καθώς αρκετές βιτρίνες έχουν σπάσει.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης