Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Καταδρομική επιχείρηση πραγματοποίησαν τα ξημερώματα έξι ληστές σε ένα κατάστημα ζαντών και ελαστικών που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε και στα video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, οι έξι άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φτάνουν γύρω στις 03.30 έξω από το κατάστημα με ένα ασημί Skoda Octavia και αμέσως «στρώνονται» στη δουλειά.

Ο ένας μένει στο αυτοκίνητο περιμένοντας τους συνεργούς του με το πορτμπαγκάζ ανοιχτό, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατευθύνονται προς την κεντρική είσοδο και αρχίζουν να ταρακουνούν τη γυάλινη πόρτα, η οποία κάτω από την πίεση υποχωρεί.

(Η εισβολή των δραστών)

Τότε ο ένας μένει για λίγο έξω εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις εισβάλλουν στο κατάστημα και αρχίζουν να κλοτσούν και να πετούν δεξιά και αριστερά ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, στοχεύοντας όμως στο κεντρικό γραφείο. Όχι τυχαία, αφού, όπως φαίνεται από τις κινήσεις τους, γνωρίζουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης και προσπαθούν να το προσεγγίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάτι που τελικά συμβαίνει, καθώς, όπως θα δείτε και στις εικόνες, δύο από αυτούς το σηκώνουν και, με τη συνοδεία των συνεργών τους, αποχωρούν σαν κύριοι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου παραμένει άγνωστο.

(Η δράση τους εντός του καταστήματος)

Εδώ να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, δηλαδή το ασημί Skoda Octavia, είχε κλαπεί σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια ημέρα γύρω στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα. 

Αυξημένα τα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων

Μόνο τυχαίο δεν είναι, πάντως, το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πειραιάς αλλά και ειδικότερα το Κερατσίνι έχουν γίνει συχνός στόχος ληστειών και διαρρήξεων.

Και αυτό γιατί οι περισσότερες αστυνομικές ομάδες που περιπολούν στις περιοχές αυτές απασχολούνται ως επί το πλείστον σε μέτρα πρόληψης στην Αθήνα μετά το μπαράζ επιθέσεων που καταγράφεται σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, έχει ως αποτέλεσμα για όλο τον Πειραιά να είναι διαθέσιμα μόλις τέσσερα περιπολικά.

Όσον αφορά δε συγκεκριμένα στο Κερατσίνι, από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τέτοιου είδους φαινόμενα έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά και το πρόσφατο λουκέτο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η εν λόγω κίνηση έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι, με καταγγελίες τους στους αρμόδιους φορείς, «φωνάζουν» ότι νιώθουν ανασφαλείς και απροστάτευτοι. 

Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από τότε που το zougla.gr περιέγραψε μέσω των ρεπορτάζ του την κατάσταση του αστυνομικού στόλου που χρησιμοποιείται για την πάταξη του εγκλήματος. Από τότε η κατάσταση των οχημάτων έχει βελτιωθεί, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον αριθμό των αστυνομικών που βρίσκονται στον δρόμο, καθώς οι ομάδες που περιπολούν και ενεργούν κρίνονται ανεπαρκείς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης