Διατεθειμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω στο μονοπάτι που έχουν επιλέξει να βαδίσουν είναι χιλιάδες κρατούμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών «τύπου Γ΄» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τους φυλακισμένους. Ενωμένοι και έτοιμοι να φθάσουν μέχρι το τέλος συνεχίζουν την απεργία πείνας, κατηγορώντας την Πολιτεία ότι «κωφεύει», αντιμετωπίζοντάς τους ως «πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας», χωρίς δικαιώματα αλλά με συνεχείς υποχρεώσεις.

Ήδη, το βράδυ της Παρασκευής οι τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους. Με βροντερή φωνή και αποφασιστικό βλέμμα εξέφρασαν την επιθυμία τους για ένα αξιοπρεπές μέλλον και ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, χωρίς ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς την απροκάλυπτη βία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, τον υπερπληθυσμό και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών για ανθρώπινη διαβίωση.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το zougla.gr, η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και χειρότερη, καθώς αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των κρατουμένων που σε όριο υπογλυκαιμικού σοκ μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Bίντεο-ντοκουμέντο στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας κάνουν πόλεμο νεύρων»

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση δύο μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Μιχάλης Νικολόπουλος, που μετέχουν στην απεργία πείνας για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κρατούμενοι βρίσκονται στο όριο υπογλυκαιμικού σοκ, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν εκτάκτως στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς διαπιστώθηκε άμεσος κίνδυνος για σοβαρή βλάβη της υγείας τους.

Το zougla.gr συνομίλησε με μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κρατουμένων, το οποίο ανέφερε ότι οι δύο κρατούμενοι νοσηλεύονται στο ίδιο δωμάτιο με άλλους τροφίμους, ενώ βάσει του σωφρονιστικού κώδικα θα έπρεπε να εγκατασταθούν σε ξεχωριστό. «Τα παιδιά υφίστανται άτυπο βασανιστήριο, καθώς, ενώ η υγεία τους επιδεινώνεται συνεχίζοντας την απεργία, βλέπουν τους άλλους νοσηλευόμενους κρατούμενους να συντηρούνται κανονικά».

Να σημειωθεί ότι τα δύο μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» συμμετέχουν σε αυτή την απεργία πείνας, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση διαμαρτυρίας φυλακισμένων, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τις φυλακές τύπου Γ΄.

Από την πλευρά της η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» καταγγέλλει την αδιάφορη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και καλεί όλους και όλες να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των κρατουμένων. 

Είπαν όχι στις φυλακές τύπου Γ΄

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την προώθηση νομοσχεδίου βάσει του οποίου προβλέπεται η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014, 09:30

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού δύο μέλη των «Πυρήνων», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014, 11:08

Κρατούμενοι στον Κορυδαλλό αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014, 21:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης