«Η Αθήνα έχει πολύ μεγάλες προοπτικές να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Αλλά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ολόκληρη η ευρωζώνη έχει επηρεαστεί. Αν δούμε ποιοι είναι οι επισκέπτες της, θα παρατηρήσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από άλλες χώρες της ευρωζώνης. Έτσι, παρά τα προβλήματα της, ανεργία, λιτότητα κλπ, η Αθήνα παραμένει το ίδιο ακριβή, όπως και πριν την οικονομική κρίση, για τους Ευρωπαίους». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής Οικονομικών του «Κέντρου MasterCard για την Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς», δρ Γιούνα Χέντρικ Γουάν, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ξένους ταξιδιώτες, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Για το 2014 την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο, καθώς έως το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται ότι θα το έχουν επισκεφτεί 18.700.000 τουρίστες, που θα αφήσουν στην πόλη περισσότερα από 19 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε δημιουργήσει τον παγκόσμιο δείκτη για τις πόλεις και το Λονδίνο φέτος βρέθηκε στην κορυφή για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Αυτό φυσικά είναι υπέροχο για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα. Επίσης, καταγράφουμε 132 πόλεις από όλον τον κόσμο, οι οποίες αναπτύσσονται γρηγορότερα από το παγκόσμιο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της διεθνούς MasterCard, Αν Κενς.

Η Αθήνα φέτος βρίσκεται στην 60η θέση. Υπολογίζεται πως θα την επισκεφτούν 1.877.716 τουρίστες, που κατά μέσο όρο θα ξοδέψουν 1.500 ευρώ έκαστος. Αξιοσημείωτο είναι πως «80% των τουριστών επιλέγουν τον προορισμό τους με πολιτιστικά κριτήρια» όπως υπογραμμίζει η έκθεση της MasterCard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης