Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας μίας μητέρας με δράστη το ίδιο της το παιδί. Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός πως ο μαθητής της Γ’ τάξης του λυκείου, υποψήφιος στις πανελλαδικές, μαχαίρωσε τη μητέρα του (δασκάλα στο επάγγελμα) με μανία, επιφέροντάς της θανάσιμα τραύματα, επειδή του είχε κάνει παρατήρηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι της οικογένειαςΠιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε στις 02.15 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, επί της οδού Ιωνίας.

Το παιδί μαχαίρωσε με κουζινομάχαιρο τρεις φορές σε στήθος, ωμοπλάτη και αντίχειρα τη μητέρα του, η οποία πέθανε ακαριαία. Σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού κοιμόταν ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος είναι επίσης εκπαιδευτικός.

Η 53χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο μαθητής συνελήφθη και ανακρίνεται στην Ασφάλεια της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για οικογενειακό δράμα. Η κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Η δολοφονία έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο δράστης την επόμενη ημέρα έδινε εξετάσεις και η μητέρα του τού ζήτησε να πάει να κοιμηθεί. Τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν. Πάντως, πρόκειται για παιδί που, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν είχε δείξει κατά το παρελθόν δείγματα βίαιης συμπεριφοράς» αναφέρουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

«Μου είπε να κλείσω την τηλεόραση»

Τα ξημερώματα, οι φωνές και τα σπασίματα από αντικείμενα που ακούγονταν από το σπίτι της άτυχης δασκάλας ξύπνησαν όλη τη γειτονιά, με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν την αστυνομία, η οποία λέγεται ότι, όταν έφθασε στο σπίτι, βρήκε τη δασκάλα να κείτεται νεκρή στο σαλόνι και τον νεαρό να κρατά ακόμη το κουζινομάχαιρο στο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος μαθητής στην ομολογία του φέρεται να είπε ότι σκότωσε τη μητέρα του επειδή του είπε να κλείσει την τηλεόραση. Ο νεαρός συνήθιζε να παρακολουθεί μέχρι αργά ταινίες και οι γονείς του φοβόντουσαν ότι αυτό θα τον επηρέαζε στην απόδοσή του στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο ανήλικος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

«Δεν το πιστεύουμε»

Συγκλονισμένη είναι όμως και η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου στο οποίο εργαζόταν επί σειρά ετών η εκπαιδευτικός που δολοφονήθηκε.

Η διευθύντρια μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι, όταν άκουσε την είδηση του θανάτου της συναδέλφου της, «έπεσε από τα σύννεφα».

«Η είδηση μας συντάραξε όλους. Ήταν μια πολύ ήσυχη τετραμελής οικογένεια. Οι γονείς ήταν και οι δύο εκπαιδευτικοί. Εγώ είμαι στο σχολείο έξι χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα η συνάδελφός μου ουδέποτε μου είχε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την οικογένειά της. Αυτό που συνέβη είναι τραγικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος
Mε πληροφορίες από agrinionet-cityvoice-aerasnews

Διαβάστε επίσης:

Σκότωσε τη μητέρα του γιατί του έκανε παρατήρηση, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 09:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης