Στο χορό των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών μπαίνουν, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και οι συνάδελφοί τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2012, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου θα προχωρήσει σε διακοπές των συνεδριάσεων από τις 10.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, με τη λήξη δηλαδή του ωραρίου των δικαστηρίων. Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου λόγω των νέων περικοπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις αποδοχές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αυτές τις 20 ημέρες, αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων και πράξεων ή πρακτικών προληπτικού ελέγχου, συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχει αποφασίσει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που έχει εξαγγείλει διακοπή των συνεδριάσεων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου τους.

Επίσης, στο πενθήμερο αυτό δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση ποινικής ή πολιτικής αποφάσεως πλην των κατεπειγουσών. Την Παρασκευή πρόκειται να καθορίσουν τη στάση τους σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί δικαστές και την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης