Έρευνα για τον πλέον ακριβοπληρωμένο παίκτη του Ολυμπιακού Ράφικ Τζιμπούρ, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις μόλις ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «ερυθρόλευκους» για ακόμη τρία χρόνια, ο Αλγερινός επιθετικός, βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ελεγχθεί «ύποπτο» έμβασμα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που εντοπίστηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Το έμβασμα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προέρχεται από στοιχηματική εταιρεία του εξωτερικού με αποδέκτη τον 28χρονο σέντερ φορ. Τα χρήματα φέρονται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό το 2011. 

Οι εισαγγελέας πρωτοδικών, Αριστείδης Κορέας με παραγγελία του προς την Οικονομική Αστυνομία ζητούν να διερευνηθεί πως έφτασε το 1 εκατομμύριο ευρώ στον Αλγερινό παίκτη και αν πίσω από αυτό κρύβεται πιθανή έκνομη δραστηριότητα του η οποία συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν και στην υποβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τη χώρα όπου εδρεύει η εταιρεία στοιχημάτων προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το επίμαχο έμβασμα.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι ο ποδοσφαιριστής φέρεται να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση στη χώρα μας από το 2007 (!). Κι αυτό, αν και ήταν υποχρεωμένος καθώς έχει εισόδημα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ολυμπιακό οι αμοιβές του φτάνουν ετησίως το 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή ενδέχεται πιθανότατα να οδηγήσει στο άνοιγμα ενός νέου κύκλου ερευνών στο χώρο του ποδοσφαίρου ο οποίος ούτως ή άλλως πλήττεται από τα σκάνδαλα για «στημένα παιχνίδια», αλλά και το «οικονομικό έμφραγμα» που έχει φέρει σε αδιέξοδο ακόμη και μεγάλες ΠΑΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης