Οι αντικρουόμενες εκδοχές και οι αντιφάσεις τους… έφεραν τους δύο δράστες της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα και πάλι στο ανακριτικό γραφείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι που έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι, οδηγήθηκαν το πρωί στην 3η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό άλλωστε είχε ζητήσει η υπεράσπιση του 29χρονου Ρουμάνου Κοσμίν Γκαϊτάν στην προσπάθειά του να ενισχύσει τους ισχυρισμούς για τις συνθήκες δολοφονίας του άτυχου συγγραφέα, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Στην κατ’ αντιπαράσταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες ο 29χρονος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον συγκατηγορούμενο και ομοεθνή του Στεφάν Ματασαρενάου. Και οι δύο ωστόσο κράτησαν την ίδια στάση που είχαν τηρήσει και στην απολογία τους, επαναλαμβάνοντας όσα είχαν πει τότε για το μοιραίο βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος, στην απολογία του, έχει υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του, ο 26χρονος Στεφάν, χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει ισχυριστεί πήγαν μαζί με τον Στεφάν στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο συγγραφέας για να του ζητήσει ο 26χρονος 20-30 ευρώ ως δανεικά. Ωστόσο, ο Μένης Κουμανταρέας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και τσακώθηκαν. Πρόσθεσε πως ο Στεφάν χτύπησε τον συγγραφέα, έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο, με αποτέλεσμα το θύμα να λιποθυμήσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο 29χρόνος ήθελε να τον αφήσουν εκεί και να φύγουν, αλλά, εκείνος επέμενε και τελικά τον μετέφεραν στο διαμέρισμα.

Μάλιστα και ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να αναπαράστησε τα όσα συνέβησαν μπροστά από το ασανσέρ, ισχυριζόμενος ότι ο συγκατηγορούμενός του έβαλε τα γόνατά του στο λαιμό και στο στήθος του πεσμένου θύματος, και συνέχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο.

Διαφορετική περιγραφή πάντως έκανε ο 26χρονος Ματασαρενάου ο οποίος στην απολογία του, αρνήθηκε τη δική του εμπλοκή ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του αφού όπως είπε, λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό. Ενώπιον των αστυνομικών ωστόσο προανακριτικά, Στ. Ματασαρενάου είχε πει ότι διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα: «Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν “αχ”. Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα που μου λέτε». Αναπαριστώντας όσα, κατά την άποψή του έγιναν έξω από το ασανσερ είπε ότι ο Στεφάν έβαλε στο πεσμενο θύμα τα γόνατα του στο λαιμό και στο στήθος και συνέχισε να τον χτυπάει με μπουνιές. Οι διαφορετικές όψεις των γεγονότων που παρουσίασε προβληματίζουν την ανακρίτρια ως προς την αξιοπιστία του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης