Θλίψη, απελπισία και θυμός είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που βιώνει κάποιος στο άκουσμα της είδησης ότι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας απειλείται με τερματισμό λειτουργίας, έπειτα από 101 χρόνια, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.

Το 2013 δεν έχει πληρωθεί η απαιτούμενη δόση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα 28 παιδιά, από 2,5 έως 5,5 ετών, εκ των οποίων τα 21 διαμένουν μόνιμα εκεί, καθώς οι οικογένειές τους λόγω της κρίσης δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη. Έτσι, τα πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο τη Δευτέρα και τα παίρνουν την Παρασκευή.

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο μετρά 101 χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς. Πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΝΠΙΔ, επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Εργασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Παρέμβαση για το μείζον θέμα έκανε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ζούγκλα» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάνω μία ανθρώπινη παρέμβαση. Πρόκειται για ένα έγκλημα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα φέρουν την υπόθεση στη Βουλή και θα ζητήσουμε την παρέμβαση όλων των βουλευτών».

Λίγο αργότερα παρενέβη και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει μία νομοθετική ρύθμιση, ώστε το ίδρυμα να περάσει στον έλεγχο της Περιφέρειας και να το χρηματοδοτεί η ίδια.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της Κιμ Κίλιαν που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Magazino Life και εν συνεχεία στη «Ζούγκλα»:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης