Να αλλάξει ρότα και να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες των υπόγειων διαδρομών που ακολούθησαν οι χρυσές μίζες, κάλεσαν τον Άκη Τσοχατζόπουλου οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατά την ολοκλήρωση της αγόρευσής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουρανία Μενδρινού (Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής) τόνισε: «Να επιβληθεί η πιο αυστηρή τιμωρία. Καμία επιείκεια. Ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι η Ιφιγένεια του συστήματος. Είναι ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Δεν σεβάστηκε τον όρκο του, πρόδωσε τις ιδέες του, την πατρίδα του που εξευτέλισε διεθνώς. Με την απολογία του επιχείρησε ηρωική έξοδο. Προσπάθησε να εμφανιστεί θύμα πολιτικο-δικαστικών κέντρων. Τι θα μας πει το ΚΥΣΕΑ κ.Τσοχατζόπουλε; Ότι δεν δωροδοκηθήκατε;».

Τσοχατζόπουλος: Πού ξέρετε εσείς; Είναι προκλητική! Δεν έχει καταλάβει και ρωτάει εμένα τώρα. Είναι εκτός πραγματικότητας.

Διονύσης Κολοβός (συνήγορος Πολιτικής Αγωγής): Η χώρα μας έγινε πρωταθλητής της διαφθοράς. Την ύστατη στιγμή αλλάξτε ρότα, αλλάξτε τακτική. Δώστε τα στοιχεία που 5 μήνες λέτε ότι έχετε. Αποκαλύψτε άλλα πρόσωπα διαφθοράς όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η ιστορία είναι στη γωνία και καταγράφει αδυσώπητα. Μη σπαταλήσετε την προσωπική σας ιστορία σε ευτελή οικονομικά κίνητρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Διονύσης Κολοβός, Αργυρώ Φανουράκη, Ουρανία Μενδρινού απαίτησαν εκ μέρους του Δημοσίου αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, εφόσον βεβαίως κηρυχθεί ένοχος, για τη ζημία που υπέστη η χώρα από τη δράση τους.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Να με λέτε υπουργό»

Εντάσεις σημειώθηκαν πάντως στη δίκη Τσοχατζόπουλου κατά την αγόρευση της πολιτικής αγωγής.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον συνήγορο πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου, είπε: «Δεν είμαστε φιλαράκια. Να με αποκαλείς υπουργό».

«Υπάρχουν και άλλα ποσά, σπαρμένα σε πολλές γωνίες της Γης… Ποιος έχει αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν μας λέει κανείς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αργυρία Φανουράκη.

Στην αγόρευσή της, επικαλούμενη μάλιστα σχετικά έγγραφα της δικογραφίας, τόνισε πως δόθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έφθασαν στον πρώην υπουργό ακόμη και σε μαύρες βαλίτσες. «Τα μετρητά αυτά ήταν το μέσο για την πολυτελή διαβίωση του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Νίκου Ζήγρα αλλά και των οικογενειών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος δικηγόρος του ελληνικού Δημοσίου Διονύσης Κολοβός είπε πως «το 1996 μετά τα Ίμια ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά εξοπλιστικών σε εξωπραγματικό πόσο. Αγοράζαμε όπλα από το ράφι. Καταφέρνουν να φθάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο».

Παράλληλα, πρόσθεσε «οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία». Στη συνέχεια, ο κ. Κολοβός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο στην υπόθεση των υποβρυχίων Γιάννη Μπέλτσιο ως αφανή εταίρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον τρόπο προώθησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην υπουργού.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στο ΥΕΘΑ. Δεν είμαι διατεθειμένος να κάτσω να ακούσω τέτοια λόγια. Να προσέχετε τι λέτε.

Πρόεδρος: Θα σημειώνετε χωρίς να διακόπτετε την πολιτική αγωγή.

«Σαν δεν ντρέπεστε»

Η συνήγορος Αναστασία Μενδρινού επαίνεσε τη στάση που κράτησε στο δικαστήριο η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου. «Η στάση της δείχνει γενναιότητα, σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη. Βλέπει τον πατέρα της να ικετεύει καθημερινά τους δικαστές για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη και δεν πράττει το ίδιο για το παιδί του, που είναι και η ίδια μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών».

Η φράση αυτή της συνηγόρου προκάλεσε θυμό στον πρώην υπουργό, ο οποίος της φώναξε «σαν δεν ντρέπεστε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης