Ποινές φυλάκισης από δύο έως οκτώ μήνες, με 3ετή αναστολή, και χρηματικά πρόστιμα από δύο έως πέντε χιλιάδες ευρώ, επιβλήθηκε σε 13 άτομα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, τα οποία συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από αστυνομική έφοδο, κατηγορούμενα ότι διοργάνωναν και παρευρίσκονταν σε χώρο όπου διεξάγονταν κυνομαχίες.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις κατηγορούμενους που συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυνομαχίες είχαν «στηθεί» σε στάβλο με άλογα, σε χώρο που λειτουργεί ως στέκι Κυνηγών, έξω από την Κατερίνη. Τις κυνομαχίες παρακολουθούσαν δεκάδες θεατές οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή. Την ώρα εκείνη ήταν σε εξέλιξη μονομαχία μεταξύ δύο σκύλων, ράτσας πίτμπουλ, τα οποία έφεραν τραύματα. Οι αστυνομικοί βρήκαν σε τρία αυτοκίνητα άλλους επτά σκύλους, μεταξύ των οποίων ο ένας νεκρός.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι βρέθηκαν στο σημείο με σκοπό τη διενέργεια κυνομαχιών, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για συνάντηση κυνηγών στο παραπάνω Στέκι. Το δικαστήριο δεν πείστηκε και έκρινε τους 13 από τους 17 κατηγορούμενους ένοχους. Από την αστυνομική προανάκριση πάντως δεν διαπιστώθηκε αν οι συμμετέχοντες είχαν ποντάρει χρήματα στοιχηματίζοντας στα σκυλιά.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων της Κατερίνης, που παρακολούθησαν τη διαδικασία, θεωρώντας ότι οι ποινές έπρεπε να ήταν πιο βαριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης