Ριφιφί σε τράπεζα κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.

Ριφιφί σε τράπεζα κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.
Ρεπορτάζ: Π.Β. 
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πειραιά σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μ. Χατζηκυριάκου 27-31. Όλα ξεκίνησαν στις 14.00, όταν σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στην τράπεζα οπλισμένοι και κράτησαν πελάτες και προσωπικό ομήρους για περισσότερο από 2,5 ώρες. Εκείνη την ώρα στην τράπεζα βρίσκονταν τρεις πελάτες και πέντε υπάλληλοι. 

Ειδικότερα δύο από αυτούς φορούσαν κουκούλες ενώ οι άλλοι δύο φορούσαν μάσκες σιλικόνης. Μπαίνοντας στην τράπεζα με την απειλή των όπλων, άρπαξαν δύο υπαλλήλους και τους οδήγησαν στο υπόγειο. Κρατούσαν μάλιστα και χειροβομβίδα. Στη συνέχεια άρχισαν να ανοίγουν τις θυρίδες. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές αποχώρησαν λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος ενημέρωσε την αστυνομία στις 16.49.  


Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν εξοπλισμένοι με συσκευή οξυγονοκόλλησης και ηλεκτρικά τρυπάνια, με τα οποία άδειασαν τις θυρίδες. Παράλληλα, πήραν και μετρητά από τα ταμεία ύψους 10.000 ευρώ.


Φωτογραφία αρχείου

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.Όπως έγινε γνωστό,από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε στο υπόγειο ένα υγρό με το οποίο οι δράστες είχαν ψεκάσει τον χώρο για να σβήσουν τα αποτυπώματα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, 20:04