Μια καλοστημένη απάτη φέρεται να είχαν στήσει δύο υπάλληλοι στον Δήμο Μαραθώνα, πριν αναλάβει καθήκοντα δημάρχου ο Ηλίας Ψινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από έρευνα των ορκωτών λογιστών στις οικονομικές υπηρεσίες που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες, οι εν λόγω εργαζόμενοι, οι οποίοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις στον δήμο, χρησιμοποιούσαν τα ψευδώνυμα «Γιώργος Ονειροπαρμένος» και «Μαρία Φαντασμένη», προκειμένου να κατοχυρώνουν αριθμούς πρωτοκόλλων.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τα πρωτόκολλα για να δικαιολογήσουν διάφορες αποφάσεις και… αγορές.

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή υπόθεση που προκαλεί το ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, σύμφωνα με την οποία φέρονται να αφαιρέθηκαν έγγραφα από τους υπολογιστές της οικονομικής υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από νωρίς χθες το πρωί, άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Μάκρης διεξήγαγαν έρευνες στο Δημαρχείο Μαραθώνα παίρνοντας ταυτόχρονα καταθέσεις από εργαζομένους. Αμέσως την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρέλαβε τους σκληρούς δίσκους των επίμαχων υπολογιστών του δήμου, προκειμένου να ανακαλέσει τα σβησμένα αρχεία και να διαπιστώσει αν οι καταγγελίες και τα αποτελέσματα των ελέγχων ευσταθούν.

Για την υπόθεση, μάλιστα, ο κ. Ψινάκης συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις λεπτομέρειες.

O Hλίας Ψινάκης προσέρχεται στη ΓΑΔΑ

O Hλίας Ψινάκης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην υπηρεσία που προσκόμισα όλα τα στοιχεία για τη μαύρη τρύπα στον Δήμο Μαραθώνα και πιστεύω ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης