Μάχη για τη ζωή δίνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του στην Κηφισιά από ένοπλους ληστές.

Μάχη για τη ζωή δίνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του στην Κηφισιά από ένοπλους ληστέςΟ κ. Σταματιάδης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ενώ χθες υποβλήθηκε σε πολύωρα χειρουργεία σε θώρακα και κοιλιακή χώρα. Λόγω αιμορραγίας, του αφαιρέθηκε το δεξί νεφρό. Οι γιατροί αναμένουν πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τα οποία θα είναι κρίσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θεράποντες γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν τον επιχειρηματία στη ζωή, ενώ βρίσκεται διασωληνωμένος, σε καταστολή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, καθώς κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εκτός από τα βαριά τραύματα που υπέστη, έχασε πολύ αίμα.

Οι αστυνομικές έρευνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασης που διεξάγεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τους δράστες της επίθεσης. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο. Παράλληλα, εξετάζεται DNA που ενδεχομένως να άφησαν οι ληστές κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Έχει γίνει μια πρώτη προσπάθεια σκιαγράφησης του προφίλ των δραστών, με βάση τις καταθέσεις που έχει λάβει η αστυνομία.

«Κλειδί» στην αστυνομική έρευνα αποτελεί η κατάθεση της συζύγου του θύματος, η οποία ανέφερε πως οι δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μιλούσαν ελληνικά.

Οι αστυνομικοί σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένο σε σπίτια της περιοχής. Οι εικόνες αναμένεται να «μαρτυρήσουν» νέα στοιχεία για τη μορφή των δραστών αλλά και τον τρόπο διαφυγής τους.

Οι Αρχές θεωρούν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού δεν ήταν τυχαία, καθώς οι δράστες φέρονται να γνώριζαν ότι η κατοικία δεν διέθετε συναγερμό ή κάμερες.

Τι συνέβη

Περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας στο σπίτι του κ. Σταματιάδη στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Επρόκειτο για δύο ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι στις 05.15 τα ξημερώματα.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 52χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει. Ο ένας κουκουλοφόρος τον χτύπησε στο κεφάλι με λοστό. Ο κ. Σταματιάδης έπεσε κάτω, αλλά σηκώθηκε ξανά και όρμησε στους ληστές, οι οποίοι τότε τον πυροβόλησαν τρεις φορές, δύο στην πλάτη και μία στον μηρό, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και των ενήλικων παιδιών του.

Ο γιος του επιχειρηματία βρισκόταν στη σοφίτα και μέχρι να κατέβει, ακούγοντας τη φασαρία, βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο στο πάτωμα. Αμέσως, σύζυγος και γιος κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο «Γ. Γεννηματάς».

Ο 52χρονος επιχειρηματίας φέρει τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και από δύο σφαίρες, σε πολλά όργανα και στον μηρό.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης