Θρήνο όχι μόνο στο νησί της Ζακύνθου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία έχασε τη ζωή της, όταν προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε χειρουργείο ρουτίνας που έκανε.

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα να μεταβεί εκτάκτως στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου για να διερευνηθούν τα αίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, υποβλήθηκε σε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο -για να βγάλει λάμα από το πόδι της- όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, αφότου ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και άρχισε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υγεινής στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθου είναι πολλά, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα χειρουργεία και να γίνει έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων στο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, τις γάζες κ.λ.π., που όμως βγήκε αρνητικός.

Πηγή: tempo24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης