Συνταξιούχος εκπαιδευτικός μετέβη το πρωί της περασμένης Κυριακής στο χωράφι του στα Καμάρια Ιστιαίας Ευβοίας για να ποτίσει και έμεινε έκπληκτος με το θέαμα που αντίκρισε.

Αρχαιοκάπηλοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των κατοίκων το βράδυ του Σαββάτου που βρίσκονταν σε λαϊκό πανηγύρι, προέβησαν σε λαθρανασκαφή με σκοπό την εύρεση αρχαιοτήτων ή χρυσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εμφανή ίχνη μαρτυρούν ότι ήρθαν και διέφυγαν από αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο διπλανό χωριό Άγιος Γεώργιος Ιστιαίας, χρησιμοποιώντας για την ανασκαφή ερπυστριοφόρο όχημα που μεταφέρθηκε με τρέιλερ ρυμουλκούμενο από τρακτέρ.

Αποσύνδεσαν και έκαναν στην άκρη σωλήνες του δικτύου άρδευσης του χωραφιού, ενώ βρέθηκαν αποτσίγαρα και ποτήρια καφέ κεντρικής καφετέριας της Ιστιαίας.

Στο σημείο έφθασε δύναμη της Ο.Π.Κ.Ε. Β. Εύβοιας και του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, το οποίο διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον χώρο επισκέφθηκε και ιδιώτης αρχαιολόγος, προκειμένου να εκτιμήσει λαξευμένα πετρώματα που εντοπίστηκαν στα μπάζα.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες εθεάθη ελικόπτερο να πετά πάνω από την περιοχή κάνοντας ολιγόλεπτη στάση πάνω από το σημείο.

Πηγή: istiaianews.blogspot.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης