Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αδίστακτων ληστών, οι οποίοι «μπούκαραν» το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα σε τράπεζα στη Βοιωτία και στη συνέχεια διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους και έναν εργαζόμενο ως όμηρο, έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τρεις αγνώστους, οι οποίοι κρατούσαν πιστόλια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν μεταμφιεσμένοι και μιλούσαν ελληνικά. Οι δράστες εισέβαλαν λίγο πριν από τις 13.55 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας στην περιοχή του Διστόμου. Αφού άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ, πήραν μαζί τους έναν ταμία της τράπεζας και επιβιβάστηκαν σ’ ένα μαύρο RAV, με το οποίο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο υποκατάστημα της Εθνικής εκείνη την ώρα βρίσκονταν 4-5 υπάλληλοι.

Λίγο αργότερα, ο 35χρονος άνδρας που κρατούνταν όμηρος βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας σε κατάσταση σοκ. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε εκεί με φουσκωτό σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι ένοπλοι για να διαφύγουν. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες ανέφερε στο zougla.gr ότι οι δράστες άφησαν τον όμηρο στη θάλασσα, ενώ προσπάθησαν να κάψουν και το φουσκωτό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Σημειώνεται ότι το εν λόγω σκάφος είχε κλαπεί στην Καλαμάτα πριν από δύο χρόνια.

Το σκάφος το οποίο εγκατέλειψαν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού παράτησαν το φουσκωτό στη συνέχεια διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα. Το  πρώτο όχημα διαφυγής των ληστών εντοπίστηκε καμένο στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, περίπου 4 χλμ. από το υποκατάστημα της τράπεζας.

Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν αρχικά

Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η υποψία ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν φουσκωτό σκάφος στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έχοντας νωρίτερα παραδώσει στις φλόγες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Τελικά, το φουσκωτό εντοπίστηκε στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας, όπου βρέθηκε και ο 35χρονος. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι τεράστια, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική. Αστυνομικές δυνάμεις από την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αχαΐα και τη Βοιωτία έχουν ενεργοποιηθεί και ήδη μπλόκα με πάνοπλους αστυνομικούς έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Οι έλεγχοι σε διερχόμενα αυτοκίνητα είναι συνεχείς.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης – Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης