Φωτογραφίες – video: Χάρης Γκίκας

Καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής στον νομό Αττικής. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν στις περιοχές του Ψυχικού και του Αμαρουσίου. Παράλληλα, επικράτησε μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας στο ρεύμα ανόδου από Νέο Ψυχικό. Καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής στον νομό Αττικής. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά

Ακινητοποιημένα ήταν αυτοκίνητα στο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας προς Αθήνα στην έξοδο Αχαρνών, εξ’ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την Αττική.
Στο παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Λιοσίων ακινητοποιήθηκε ένα περιπολικό.

Πολλά προβλήματα εντοπίστηκαν και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις 18.00 αοκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδικές αρτηρίες της Αθήνας, οι οποίες νωρίτερα είχαν αποκλειστεί λόγω της σφοδρής νεροποντής.

Η τροχαία είχε αποκλείσει τη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Κατεχάκης, την οδό Μιχαλοκοπούλου, την οδό Καυταντζόγλου, τη λεωφόρο Λαυρίου, την οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι και τη λεωφόρο Πειραιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, η κίνηση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους πραγματοποιείται κανονικά.

Κλειστή μέχρι περίπου τις 22.00 παρέμεινε η Αρίωνος στην Αρτέμιδα από τη Λ. Μαραθώνος μέχρι την οδό Αγίας Κυριακής.

Πυροσβεστική: Κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς
Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων, 12 εξ αυτών είναι για απεγκλωβισμούς και έξι για κοπές δέντρων. 

Kοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό η συσσώρευση υδάτων μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους με τα αυτοκίνητα να επιπλέουν.

Επιπλέον δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα στα Άνω Πατήσια (κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ), στην Αγίας Λαύρας και στην οδό Καυταντζόγλου (δύο οχήματα).
 
Φωτογραφίες και video από τα Άνω Πατήσια:


Προβλήματα δημιουργήθηκαν για δεύτερη μέρα μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε πολυκατοικία που πλημμύρισε χθες στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Κόδρου και Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένοικοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ούτε μπορούν να βγουν αλλά ούτε και να μπουν στην πολυκατοικία.

Στο σημείο έχει σπεύσει όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρεις πυροσβέστες με σκοπό την απάντληση των υδάτων.

Μετεωρολόγοι: Εξαιρετικά ασταθείς συνθήκες
Η εκδήλωση της κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενη. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι για σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.

Με ανάρτηση του στο twitter, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος συνέστησε στους πολίτες να δείξουν μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr στα Βόρεια Προάστια 

Εικόνες από το Μαρούσι

Οδηγίες προς τους πολίτες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης