Μια σειρά από σοκαριστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν το εσωτερικό του σπιτιού, όπου πέρασε τις τελευταίες του στιγμές προτού εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1991 ο μικρός Μπεν Νίνταμ είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. 

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα απεικονίζουν ένα ετοιμόρροπο σπίτι, αραιά επιπλωμένο, με κουρτίνες που θυμίζουν πλέον κουρέλια να κρέμονται από τα παράθυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν χαλιά ή κρεβάτια. Χαλασμένα ντουλάπια και τοίχοι με ρωγμές διακρίνονται στην άλλοτε λειτουργική κουζίνα.

Το σπίτι ανήκει στους γονείς της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

Το μικρό αγόρι εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει στην αυλή του πέτρινου αυτού σπιτιού προτού χαθούν τα ίχνη του. Την ημέρα μάλιστα της εξαφάνισής του, ο παππούς του Μπεν ανακαίνιζε το εν λόγω σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσίευσε η Daily Mail:

Το σπίτι έχει παραμείνει ανέγγιχτο από την ημέρα που εξαφανίστηκε το μικρό αγόρι στις 24 Ιουλίου 1991

Εσωτερικό του σπιτιού, όπου διέμενε ο μικρός Μπεν

Το σπίτι ανήκει στους γονείς της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ

Στο μεταξύ, την Τετάρτη συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι έρευνες στην Κω από τις βρετανικές Αρχές για την ανεύρεση στοιχείων που θα ρίξουν φως στην εξαφάνιση του μικρού αγοριού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί κάποια αξιόλογα ευρήματα (σ.σ.: τα οστά που έχουν βρεθεί έως τώρα διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε ζώα) εκτός από ένα κομμάτι υφάσματος, που εστάλη για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια, όπως επεσήμαναν και σε σημερινές τους δηλώσεις εκπρόσωποι των Βρετανών αστυνομικών, οι οποίοι μεταξύ άλλων παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα διάφορα οστά που εντοπίστηκαν και τα οποία, όπως εξήγησαν, ανήκουν σε ζώα.

Ο χάρτης των ερευνών

Οι έρευνες εστιάζονται στο σημείο του ακινήτου, στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Βρετανός σκοπεύει να βυθίσει στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -«καρότα» όπως λέγονται- για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Βρετανών, μήπως εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν έπειτα από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν απαντήσεις έστω και ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου δέκα ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς. 

Η φωτογραφία που ελήφθη δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν ίσως κρύβει την απάντηση του μυστηρίου

Ακόμη στη διάθεσή των βρετανικών Αρχών υπάρχει ακόμη μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται το αγόρι να φορά ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια, τα οποία είχαν αγοραστεί από το νησί.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ίσως φόραγε αυτά τα σανδάλια» τονίζει ο Κάζινς. Τα κλιμάκια των Βρετανών ήρθαν σε επικοινωνία με μία αντίστοιχη επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να τους φτιάξουν ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012.

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

Φωτογραφίες: DailyMail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης