Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο «κάδρο» ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού και των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα στοιχεία της δικογραφίας καταδεικνύουν πως τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα είχαν συνεργαστεί στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απόδραση των κρατουμένων ως μελών των «Πυρήνων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος από την Αρμενία που συνελήφθη πρόσφατα αποκαλύπτει στον εφέτη ανακριτή άγνωστα -μέχρι στιγμής- άτομα που θα συνέδραμαν στο σχέδιο.

«Ήμουν στο γήπεδο και μου σύστησαν κάποιο άτομο ως Μάκη. Ήταν ψηλός, περίπου 1.87, ξανθός και γεροδεμένος. Ήξεραν ότι απολύθηκα και προσπαθούσα να βρω δουλειά και μου είπε: Θες να έρθει ένα φορτηγάκι σπίτι σου για να βοηθήσεις με τα εργαλεία σου να το βάλουμε μπρος; Θα σου δώσουμε 1.500ευρώ».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως αυτός έβαλε μπροστά το φορτηγάκι το οποίο ήταν κλεμμένο, ενώ στη συνέχεια ακόμη τρεις άνδρες εμφανίστηκαν για να το παραλάβουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρώτος ήταν αλβανικής καταγωγής, κοντός με ξυρισμένο κεφάλι, ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής, λίγο πιο ψηλός από εμένα, με μαλλιά καστανόμαυρα, και ήρθε με ένα mini-cooper. Ο τρίτος βγήκε από ένα Volkswagen, ήταν ψηλός, γύρω στα 2 μέτρα, χοντρός με μαύρα μαλλιά και μούσια. Αυτός ήρθε και πήρε το βαν και έφυγε» αναφέρει στην απολογία του ο 23χρονος.

Στη σύλληψη του 23χρονου αλλά και κυρίως του 29χρονου η Αντιτρομοκρατική έφτασε μετά το ανώνυμο τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα, ο οποίος έδωσε ονόματα και διευθύνσεις. Το ανώνυμο τηλεφώνημα δέχτηκε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής αργά το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου.

Ο ανθυπαστυνόμος στην κατάθεσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο άγνωστος άνδρας μού ανέφερε: “Νεαρός 25-30 χρόνων, τον φωνάζουν Τόνυ ή Στέλιο ή Μένα Μπουζάρ, μένει στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας… Εκεί μένει και η Αγγελική που ψάχνει η Υπηρεσία σας και μέσα στο διαμέρισμα έχουν όπλα και εκρηκτικά τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού”».

Ο ίδιος άνδρας, 29 χρόνων από την Αλβανία, αναγνωρίστηκε από ιδιοκτήτη συνεργείου σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Ο 29χρονος που μετέφερε συχνά την 22χρονη Αγγελική σε διάφορα σημεία με ένα ΚΙΑ Σορέντο φέρεται να πήγαινε στο συγκεκριμένο συνεργείο για να επισκευάσει το αυτοκίνητο κάθε φορά που παρουσίαζε πρόβλημα.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου στην κατάθεσή του τονίζει πως του είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο 29χρονος που του είχε συστηθεί ως «Τόνυ» δεν μπήκε μέσα να φτιάξει το αυτοκίνητο όταν διαπίστωσε ότι εκεί υπήρχαν αστυνομικοί. Όπως λέει: «Κάποια μέρα κι ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημά του ότι θα επισκεπτόταν το συνεργείο μου, ο Τόνυ διήλθε απ’ έξω και, όταν είδε σταθμευμένα δύο-τρία περιπολικά της αστυνομίας, δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του. Στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε για ποιο λόγο βρισκόταν η αστυνομία έξω από το μαγαζί μου. Του απάντησα πως ήταν γνωστοί μου και απλά συνομιλούσα μαζί τους».

Τα νέα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής και οι εργαστηριακές εξετάσεις «δείχνουν»… στενή σχέση των Πυρήνων της Φωτιάς με τη γιάφκα στο Λουτράκι.

Τα δείγματα DNA που βρέθηκαν στο σπίτι της Περαχώρας Λουτρακίου μετά την ανάλυση που έγινε «φωτογραφίζουν» κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του Νταμιάνο Μπολάνο, του Χρήστου Τσάκαλου και ακόμη ενός ατόμου, αγνώστου μέχρι στιγμής στις Αρχές, του οποίου όμως είχαν εντοπιστεί ίχνη και παλαιότερα στη γιάφκα των Πυρήνων στο Χαλάνδρι.

Το DNA τους βρέθηκε σε πλαστικό δοχείο στο σπίτι του Λουτρακίου μαζί με αυτό γυναίκας, αποτυπώματα της οποίας είχαν εντοπιστεί και στη γιάφκα της Αναβύσσου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης