Μία σοβαρή υπόθεση, με διπλωματικές προεκτάσεις, καλούνται να διερευνήσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ασφάλειας.

Πρόκειται για την υπόθεση του Ρώσου πρόξενου στην Ελλάδα, Αντρέι Μαλανίν, ο οποίος στις 17.45 το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα της ρωσικής πρεσβείας επί της οδού Ηρώδου Αττικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διπλωμάτης δεν είχε δώσει το παρών στο γραφείο του, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του και υπάλληλοι της πρεσβείας να ανησυχήσουν και να μεταβούν στο διαμέρισμα 5ου ορόφου της πρεσβείας στον αριθμό 7 της Ηρώδου Αττικού, της πιο ακριβής οδού της Αθήνας, εκεί όπου βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνεργάτες του ειδοποίησαν την αστυνομία και εισήλθαν στο διαμέρισμα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρήκαν τον 55χρονο πρόξενο νεκρό. Ήταν πεσμένος στο πάτωμα σε ύπτια θέση, ενώ τα κλειδιά του σπιτιού ήταν πίσω από την πόρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του διπλωμάτη οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Διαμερίσματα επί της Ηρώδου Αττικού χρησιμοποιούνται από Ρώσους διπλωμάτες

Αναμένεται η εξέταση από ιατροδικαστή για να χυθεί φως στα αίτια αυτής της μυστηριώδους υπόθεσης, λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης