Έρημη πόλη θύμιζε το πρωί της Πέμπτης η Ξάνθη για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε, με τη συμμετοχή να είναι μαζική.

Το ραντεβού δόθηκε αρχικά για το Εργατικό Κέντρο στις 10.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, ενώ το παρών έδωσαν οδηγοί ταξί, λεωφορείων του ΚΤΕΛ αλλά και απορριμματοφόρων του Δήμου.

Από το πρωί της Πέμπτης στο σύνολό τους -πλην μικρών εξαιρέσεων- τα καταστήματα της πόλης, οι καφετέριες, οι ταβέρνες, τα περίπτερα και τα βενζινάδικα κατέβασαν ρολά, ενώ έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων είχαν αναρτηθεί αφίσες που ενημέρωναν για τη συμμετοχή στην απεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί οι διαδηλωτές -που είχαν συγκεντρωθεί στο Εργατικό Κέντρο και στην Πλατεία Ελευθερίας- ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα στους δρόμους της πόλης, ενώ τόσο το Δημαρχείο της Ξάνθης όσο και τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης βρέθηκαν υπό κατάληψη από τους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τοποθέτησαν πανό κατά της κυβέρνησης και του Ασφαλιστικού.

Η πορεία οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου υπήρξαν χαιρετισμοί από διάφορους φορείς και συνεχίστηκε προς το μπλόκο των αγροτών στη γέφυρα του Νέστου.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία μέσα στην πόλη, ξεκινώντας λίγο μετά τις 11.00 από την κεντρική πλατεία.

Πηγή: xanthinea

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης