Με «φόντο» το σκάνδαλο της NOVARTIS ξεσπά «σύγκρουση» μεγατόνων στους κόλπους της Δικαιοσύνης ανάμεσα στην πρώην και τη νυν εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

Για πρώτη φορά, δύο εισαγγελείς έρχονται σε ανοιχτή ρήξη με «αιχμή του δόρατος» την υπόθεση της NOVARTIS μετά τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Ελένης Ράϊκου στις λίστες των ατόμων οι οποίοι έγιναν αποδέκτες χρημάτων από τον πολυεθνικό κολοσσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επί χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου στράφηκε, με αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε, κατά της διαδόχου της στη θέση αυτή, Ελένης Τουλουπάκη, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την υφέρπουσα φημολογία περί «εκρηκτικού» κλίματος στις σχέσεις των δύο γυναικών.

​Η κ. Ράϊκου, εξαπολύει βολές σε βάρος της συναδέλφου της και την κατηγορεί για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της NovartisΗ κ. Ράϊκου, εξαπολύει βολές σε βάρος της συναδέλφου της και την κατηγορεί για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Όλες οι αξιόποινες πράξεις που καταλογίζει η κ. Ράικου στην νυν εποπτεύουσα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, φέρουν βαρύ το στίγμα της απαξίας ενώ θεωρούνται ως ιδιαίτερα μειωτικές για την κ. Τουλουπάκη η οποία βρίσκεται στο «τιμόνι» του πιο νευραλγικού τομέα της Δικαιοσύνης, επιφορτισμένη μάλιστα να χειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη έρευνα της Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράϊκου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό, Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας μαζί με άλλους γιατρούς για την υπόθεση της Novartis.

Τόσο η κ. Ράικου όσο και ο σύζυγός της θεωρούν υπεύθυνη για τη διαρροή την κ. Τουλουπάκη η οποία, όπως πιθανολογούν, είτε η ίδια είτε μέσω συνεργατών της, διοχέτευσε τις σχετικές πληροφορίες σε μερίδα του Τύπου. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί μάλιστα εκτός από την αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση από την κ. Τουλουπάκη και μήνυση από το σύζυγο της Ελένης Ράικου.

​Αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, ο σύζυγος της Ελένης Ράϊκου υποστηρίζει ότι πράγματι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ, το οποίο εμβάστηκε σε κοινό λογαριασμό του ζεύγουςΑρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, ο σύζυγος της Ελένης Ράϊκου υποστηρίζει ότι πράγματι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ, το οποίο εμβάστηκε σε κοινό λογαριασμό του ζεύγους, επειδή όμως ο ίδιος μετείχε σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Ωστόσο, η αμοιβή αυτή, όπως επισημαίνει, ήταν καθόλα νόμιμη και έγινε άπαξ, αποδίδοντας τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ήταν και η σφοδρή αντίδραση κύκλων προσκείμενων στην εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου η οποίοι έκαναν για λόγο πολιτική δίωξη με ενορχηστρωτή τον αυτοαποκαλούμενο «Ρασπούτιν». Η αναφορά αυτή μάλιστα προκάλεσε αίσθηση καθώς αποδίδει πολιτικές σκοπιμότητες σε μία εισαγγελική έρευνα η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο στοιχείο.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η κ. Ράϊκου είχε παραιτηθεί από επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τον Μάρτιο του 2017, ενώ είχαν «φουντώσει» οι ψίθυροι πως δεν θα ανανεωνόταν η θητεία της. «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» είχε πει τότε η κ. Ράϊκου, σε βάρος της οποίας, μετά την αποχώρησή της, είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη αλλά τελικώς απαλλάχθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ασκήθηκε έφεση από το νέο υπουργό Δικαιοσύνης και η πειθαρχική τύχη της εισαγγελικής λειτουργού θα κριθεί εκ νέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης