Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ φερέφωνο της Χρυσής Αυγής;

Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ φερέφωνο της Χρυσής Αυγής;
Εντύπωση προκάλεσε η δημοσίευση του Σταύρου Πετράκη, γενικού γραμματέα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σε ιστοσελίδα του Facebook, που φέρει την επωνυμία «ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας» ενός βίντεο της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη σελίδα δεν αποτελεί όργανο της Ομοσπονδίας, αφού δεν έχει προκύψει από επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αλλά προσωπική σελίδα του Σταύρου Πετράκη και άλλων δύο μελών του Δ.Σ., που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚ και στη ΔΑΚΕ.

Για την ενέργεια αυτή του κ. Πετράκη, που αφορά τόσο στη δημιουργία της «ανεπίσημης» ομάδας της ΔΟΕ στο Facebook, αλλά και στο περιεχόμενο των αναρτήσεών του, εξέδωσαν ανακοίνωση οι «Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας», που καυτηριάζουν τη στάση του και ζητούν την παραίτησή του.

«ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΔΟΕ ΣΕ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σε φερέφωνο της Χρυσής Αυγής μετέτρεψε τη Δ.Ο.Ε. ο Γενικός Γραμματέας της, Σταύρος Πετράκης, αναρτώντας στις 29/3/2013 (4:13μ.μ.) σε ιστοσελίδα του facebook, που φέρει την επωνυμία "ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας", βίντεο δημοσιευμένο στο YouTube  από τη φασιστική οργάνωση. Το βίντεο στο you tube έχει ανέβει από χρήστη με το ψευδώνυμο Ι. Μεταξάς (imetaxas2012)!!! και στα σχόλιά του αναφέρει: "Δημοσιεύτηκε στις 28/3 2013 http://www.xryshaygh.com/index.php/home".

Το συγκεκριμένο βίντεο φέρει τον τίτλο "Τα αμερικάνικα κολέγια των ΚΚέδων" και είναι πετσοκομμένο απόσπασμα συνέντευξης της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα, όπου απαντά στη γνωστή προπαγάνδα, ότι η κόρη της φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του γενικότερου αντιαριστερού και αντικομουνιστικού κλίματος, που την τελευταία περίοδο από κοινού καλλιεργούν  ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ, χρησιμοποιεί τη ρητορική της Χρυσής Αυγής και εκθέτει την Ομοσπονδία.  Η αναπαραγωγή της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής από  ιστότοπο που αποδίδεται στη ΔΟΕ αποτελεί τεράστιο ολίσθημα!!! Πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από αγοραίο αντικομμουνισμό. Είναι η δεύτερη επίθεση - έμμεση αυτήν τη φορά- ενάντια σε κόμμα της Αριστεράς, μετά τη γνωστή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωση που ψηφίστηκε και από το ΠΑΜΕ και καταδεικνύει ότι οι ευκαιριακές συμπράξεις  για μικροπαραταξιακά οφέλη έχουν κοντά ποδάρια και οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους.Ο συγκεκριμένος ιστότοπος φέρει το όνομα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας χωρίς επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Πρόσφατα μάλιστα πρώην μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας σε συνεδρίαση, που παρευρέθη, κατήγγειλε τον διασυρμό της μέσω της ίδιας αυτής ιστοσελίδας. Τότε ο Γενικός Γραμματέας είχε δηλώσει ότι αυτός δημιούργησε την ιστοσελίδα χωρίς έγκριση της ομοσπονδίας και ότι στο άμεσο μέλλον θα την καταργούσε. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά συνδιαχειριστές του συγκεκριμένου ιστότοπου φαίνεται να είναι δύο ακόμα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ!!!

Η Δ.Ο.Ε, ως συλλογική έκφραση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να διασύρεται από τον ίδιο της τον Γενικό Γραμματέα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ ως εργαλείο επιθέσεων στην Αριστερά. Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της Ομοσπονδίας περιμένουν από το Δ.Σ. να αποκαταστήσει δημόσια το κύρος της. Να αποδοκιμάσει την πολιτικά ανεύθυνη στάση του Γενικού Γραμματέα και να ζητήσει την παραίτησή του».

ΠΗΓΗ: Alfavita.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, 11:37