Δεν πέρασε ούτε μήνας από τότε που άνδρες της αστυνομίας βρέθηκαν έξω από το σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου και απαίτησαν να κατεβάσει σημαία που απεικόνιζε τον Παρθενώνα κάτω από μια γερμανική μπότα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοιο το σκηνικό και σήμερα το απόγευμα… Ο γνωστός σκηνοθέτης ανάρτησε δύο πανό σε μπαλκόνια του σπιτιού του επί της οδού Λουκιανού και τα περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή του Κολωνακίου. Στο πρώτο αναγράφεται το μήνυμα: «27 Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα. Αντισταθήκαμε», ενώ στο δεύτερο: «Απρίλιος 2013. Οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα. Κοιμόμαστε».


(Τα αναρτημένα πανό στο σπίτι του, απέναντι από τη γερμανική πρεσβεία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η zougla.gr μαζί του, ο σκηνοθέτης αναφέρει: «Εδώ βρίσκονται αστυφύλακες για να με συλλάβουν… Έχει εμφανιστεί και μία εισαγγελέας, όμορφη. Τολμούν να το κάνουν την 21η Απριλίου». 

Ο κ. Κολλάτος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει εκεί μέχρι αύριο, οπότε και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


(Κατέβασαν τις αφίσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στο ΑΤ Συντάγματος)


(Στο ΑΤ Συντάγματος κρατείται ο Δ. Κολλάτος)

Παρακολουθήστε ένα video που μαγνητοσκόπησε ο ίδιος ο Δ. Κολλάτος για τις κινήσεις αντίστασης στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα:

Ανάρτηση στο Facebook

Οι επίμαχες αφίσες:

Η σύλληψη μετά την καταγγελία της Γερμανικής Πρεσβείας

Να θυμίσουμε ότι στις 27 Μαρτίου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο σκηνοθέτης συνελήφθη επί της οδού Λουκιανού 8 στο Κολωνάκι για προσβολή εθνικού συμβόλου.

Ο Κολλάτος είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του, που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, μία ελληνική σημαία. Πάνω στη σημαία είχε απεικονίσει τον Παρθενώνα κάτω από μια γερμανική μπότα και είχε προσθέσει κόκκινη μπογιά.

Άνδρες της αστυνομίας τού ζήτησαν να κατεβάσει τη σημαία και, έπειτα από την άρνησή του, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, στην οδό Μιμνέρμου 6-8 στο Κολωνάκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης