Για τη… διπλή ζωή του ως πρύτανη του Παν. Αθηνών αλλά και ως ηθοποιού μίλησε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ σχολίασε τόσο τις επιθέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς όσο και για τις πολιτικές του επιλογές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία» ο Θεοδόσης Πελεγρίνης αναφέρεται στα σχόλια που έχουν γίνει για τη διαχείριση του πανεπιστημίου αλλά και για τη συμμετοχή του σε θεατρική παράσταση και στην ταινία «Πανδημία» του Δημήτρη Πιατά, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσοι με επικρίνουν απλώς δεν έχουν εποπτεία. Όσοι με κρίνουν ως πρύτανη απλώς δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο Πανεπιστήμιο. Και όσοι με κρίνουν ως ηθοποιό δεν έχουν δει τις παραστάσεις. Επομένως η κρίση τους δεν με αφορά» ανέφερε.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου: «σας λένε ότι εκφράζετε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα ΑΕΙ», ο κ. Πελεγρίνης απαντά: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ η σύγκλισή μου είναι στο επίπεδο των ιδεών. Τίποτε άλλο. Πρέπει όμως να πω ότι ο κ. Τσίπρας, όταν προέκυψαν πριν από μερικά χρόνια τα προβλήματα με τους μετανάστες στη Νομική, σήκωσε το τηλέφωνο και προσφέρθηκε να με βοηθήσει. Το ίδιο έκανε και με τη μεγάλη απεργία στο Πανεπιστήμιο…». Ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Τρεις φορές ζήτησα από τον πρωθυπουργό να παρέμβει ως καθ’ ύλην αρμόδιος και το αρνήθηκε. Μόνο την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση συζητούσε. Μετά όχι».

Ο πρύτανης αναφέρθηκε και στον νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι είχε καταστροφικές συνέπειες και παράλληλα ότι μπλοκάρει τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω των συμβουλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα πανεπιστήμια έχουν βυθιστεί στην κρίση και την απαξίωση μετά τον νόμο Διαμαντοπούλου και τις αποφάσεις για απολύσεις».

Έκρινε ότι μια ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι θα υπάρχει «διαφορετική λογική. Το αν η νέα πολιτική κατάσταση συμβιβαστεί με τον νόμο που υπάρχει τώρα ή αν θα τον αλλάξει, αυτό δεν το ξέρω».

Μιλώντας για το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή», ο κ. Πελεγρίνης το χαρακτήρισε ως πολιτικό ζήτημα: «Όταν κάποιος δουλεύει 20 χρόνια και έρχεται το κράτος και τον απολύει μέσα σε μια νύχτα και τον πετάει στον δρόμο, τότε αυτός ο άνθρωπος βλέπει την Πολιτεία και το πολίτευμα ως εχθρούς. Δεν τα εμπιστεύεται. Τα μισεί… Αναθέτει τότε σε κάποιους άλλους να αντιδράσουν βίαια εναντίον του πολιτεύματος. Και έτσι ενισχύεται η βίαιη τακτική της Χρυσής Αυγής…».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να τεθεί στη θέση του υπουργού Παιδείας εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, είπε: «Είναι δυνατόν να συζητάμε τώρα τέτοια πράγματα; Σας είπα, πέρα από μια ιδεολογική σύγκλιση δεν έχω καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιος από το κόμμα αυτό μου έχει προτείνει το οτιδήποτε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης