Ως διάδοχο της Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ η οποία από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Αθήνα, δηλώνοντας έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αριστοκρατικό της ύφος και η ομορφιά της οδήγησαν αναπόφευκτα στη σύγκρισή της με τη Τζάκι-Κέννεντι ΩνάσηΗ ψιλόλιγνη σύζυγος του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ έδειχνε ενθουσιασμένη κατά την άφιξή της στην Ελλάδα και με ένα σαγηνευτικό χαμόγελο χαιρέτισε τον κόσμο που περίμενε να τη δει από κοντά. Το αριστοκρατικό της ύφος και η ομορφιά της οδήγησαν αναπόφευκτα στη σύγκρισή της με τη γυναίκα-επιτομή της μόδας και του lifestyle, τη Τζάκι-Κέννεντι Ωνάση.

Η κα. Κλούνεϊ όμως εκτός από την εξωτερική ομορφιά έχει καταφέρει να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές -με… πρωτοστάτη τον Τζορτζ Κλούνεϊ- αφενός λόγω των νομικών της γνώσεων και αφετέρου της κουλτούρας της…

Η άφιξη στην Αθήνα και η διαμονή «πέντε αστέρων»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος αφίχθη στη χώρα μας χθες το απόγευμα και μεταφέρθηκε αμέσως στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με υπερπολυτελές όχημα (σ.σ. περιλαμβάνονται στο κονδύλι 10.000 ευρώ του Υπουργείου Πολιτισμού). Διαμένει σε σουίτα του ξενοδοχείου στην «καρδιά» της Αθήνας όπως άλλωστε και οι συνεργάτες της, ο ιδιοκτήτης του μεγάλου δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται κ. Τζέφρεϊ Ρόμπερτσον και ο εξέχων νομικός σύμβουλος Νόρμαν Πάρκερ.

Η κα. Κλούνεϊ κρατά χαμηλό προφίλ: Εξάλλου ήταν αίτημα της ίδιας να μην πραγματοποιηθεί κάποια δεξίωση προς τιμήν της ενώ θέλησε να μείνει σε σουίτα απλή και όχι σε «προεδρική». Η ίδια φαίνεται να υποστηρίζει ότι ήλθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για δουλειά και όχι για διασκέδαση ή ψυχαγωγία.

Στόχος της είναι να συζητήσει και να δώσει τις νομικές συμβουλές της για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.

Μετά το σημερινό ραντεβού με τον υπουργό Πολιτισμού, η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ και οι συνεργάτες της θα συναντηθούν και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Θα τα καταφέρουμε» ήταν η απάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν όταν δημοσιογράφοι κατά την είσοδό της στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού τη ρώτησαν αν θα τα καταφέρει να «επιστρέψει» στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια η δικηγόρος και οι συνεργάτες της ανέβηκαν στο γραφείο του κ. Τασούλα, όπου η κ. Αλαμουντίν συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα ελληνικά νησιά.



Το γεύμα στο roof garden

Τη Δευτέρα, λίγο μετά την άφιξή της, η δικηγόρος και οι συνεργάτες της απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα στο roof garden του ξενοδοχείου όπου διαμένουν, απολαμβάνοντας τη θέα στην Ακρόπολη. Το γεύμα περιελάμβανε ψάρια και σαλάτες.

Οι στιλιστικές προτιμήσεις

Σίγουρα η Αμερικανίδα δικηγόρος έχει αναδειχθεί ως το νέο fashion icon και πολλές είναι οι γυναίκες ανά τον κόσμο που προσπαθούν να «αντιγράψουν» το στιλ της. Η ίδια προτιμά κλασσικές γραμμές ωστόσο το στιλ της δεν μοιάζει επιτηδευμένο. Αντιθέτως, βάζει ορισμένες μικρές «πινελιές» οι οποίες κάνουν το στιλ της περισσότερο trendy παρά classy. Οι οίκοι μόδας από τους οποίους προτιμά να αγοράζει ρούχα και αξεσουάρ είναι μεταξύ άλλων οι Dior, Chanel και Hermes.

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Πολιτισμού με τον υπουργό κ. Κώστα Τασούλα, η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, βρέθηκε στο εστιατόριο «Βαρούλκο» του διακεκριμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου. To μενού περιελάμβανε αχινοσαλάτα, καρπάτσιο λαβράκι, τραγανό μπαρμπούνι πάνω σε μους καπνιστής μελιτζάνας.

Διαβάστε επίσης:

Αμάλ Αλαμουντίν: Η δικηγόρος που λατρεύει τα δύσκολα

Οι πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα

Η κυρία Κλούνεϊ στην Αθήνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης