Στην Αθήνα έφτασε, εχθές αργά το απόγευμα, (19:05),  η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνει και έμπειρη δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν .

Η 36χρονη Λιβανέζα, που όπως φαίνεται λατρεύει τα δύσκολα- μετά τη κατάκτηση του πιο περιζήτητου εργένη- τώρα θα διαπραγματευτεί την επιστροφή των μαρμάρων στη χώρα που ανήκουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος, που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί σήμερα  στις 12:00 το μεσημέρι με τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μεθαύριο Τετάρτη, η κυρία Αλαμουντίν που εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers- διάσημο για τις επιτυχίες του στις διεκδικήσεις πολιτιστικής κληρονομιάς- και οι Βρετανοί νομικοί που τη συνοδεύουν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα στην Ελλάδα. Με τιμά η πρόσκληση και σας ευχαριστώ», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους, με το που έφτασε έξω από το ξενοδοχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμάλ Αλαμουντίν μεταφέρθηκε από το «Ελ. Βενιζέλος» στο ξενοδοχείο με μαύρο βαν, ενώ πλήθος κόσμου είχε στηθεί έξω από αυτό για να τη φωτογραφίσει.

Η ίδια έφτασε στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 8 μ.μ, συνοδευόμενη από τους κ.κ Ντέιβιντ Χιλ και Πάλμερ Νόρμαν, φορώντας μπεζ παντελόνι και λευκό σακάκι.

Η κα Κλούνει, θα παραμείνει στην Αθήνα έως τις 16 Οκτωβρίου, μένει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και το μόνο που λέγεται, ότι ζήτησε η κυρία Κλούνεϊ είναι να μην γίνει αποδέκτης γαμήλιων δώρων, γιατί δεν έρχεται για να γιορτάσει ή να διαφημίσει το γάμο της αλλά για να βοηθήσει στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η βρετανική εφημερίδα The Guardian, σε εκτενές ρεπορτάζ με αφορμή την άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, αναφέρεται στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εμπλέξει το Χόλιγουντ στην υπόθεση του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και στα οφέλη του ζεύγους Κλούνεϊ από την υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες».

Διαβάστε επίσης η κυρία Κλούνεϊ στην Αθήνα


Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης