Σε ελληνικές «Παρθένες Νήσους» αναδεικνύεται η Εύβοια, η οποία εξελίσσεται ραγδαία σε παράδεισο των offshore, κυρίως από την Κύπρο, όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνουν στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Στις 27 εταιρείες που λειτουργούσαν ήδη στην Κύμη, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου, προστέθηκαν άλλες 46 στα Νέα Στύρα, στο χαρτοφυλάκιο των οποίων περιήλθαν συνολικά 92 τίτλοι δασικών εκτάσεων μεγάλης αξίας και με πρόσβαση στις παραλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τόνισε ότι ο έλεγχος για 24 εταιρείες της Κύμης βρίσκεται σε εξέλιξη. Παραδέχθηκε ότι ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα, όταν διαπίστωσε ότι «υπήρχαν αδυναμίες ως προς το ανθρώπινο δυναμικό ορισμένων ΔΟΥ να ελέγξουν εξωχώριες εταιρείες». Ιδιαίτερα σημείωσε την παρατήρηση του κ. Αποστόλου, ότι «πίσω από εταιρείες υπάρχουν Κύπριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι, προκειμένου να αποφύγουν τους νόμιμους φόρους, κατατεμαχίζουν τις εκτάσεις, ενώ αντίθετα, όταν έρχεται η στιγμή να τις αξιοποιήσουν, πιέζουν εκτιμητές, οι οποίοι τις υπερτιμολογούν, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν υπέρογκα δάνεια από τις γνωστές κυπριακές τράπεζες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης