Παράταση της αποχής τους αποφάσισαν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα. Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως την 15η Φεβρουαρίου 2015.

Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης της συντονιστικής επιτροπής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε την Παρασκευή 5/5/2016 στα γραφεία του ΔΣΑ για το θέμα του ασφαλιστικού, αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.

Τα μέλη της Συντονιστικής επαναλαμβάνουν την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση.

Η Σ.Ε επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εμμένει σ’ ένα ασφαλιστικό προσχέδιο αναξιόπιστο και μη βιώσιμο, χωρίς μάλιστα να παραθέτει, όπως επανειλημμένα της έχει ζητηθεί, συγκεκριμένα στοιχεία καθώς και αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του».

Τη Δευτέρα η απόφαση των επιστημονικών φορέων

Παράλληλα, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016  στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συντονιστικό των Επιστημονικών Φορέων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών απέστειλε κοινή επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας Ν. Φράγκο, σε απάντηση της πρόσκλησής του για συνέχιση του διαλόγου.

Όπως τονίζουν σε αυτή, «το Υπουργείο απηύθυνε πρόσκληση συνέχισης του διαλόγου για το Ασφαλιστικό των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία συνοδευόταν απλώς από ένα πίνακα εκπτώσεων στις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης».

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς τονίζουν στην αρνητική απάντησή τους ότι έχουν διατυπώσει επανειλημμένα στις διμερείς συναντήσεις με το υπουργείο την πάγια θέση τους για παροχή συγκεκριμένων στοιχείων.

Ειδικότερα ζητούν να τους δοθούν:

– αναλογιστικές μελέτες
– ποσοτικοποιημένα στοιχεία με αριθμό επιστημόνων ανά εισοδηματική κατηγορία
– ποσοτικοποιημένα στοιχεία άλλων μέτρων ή άλλες σχετικές μετρήσεις
– τους προς επίτευξη ποσοτικοποιημένους στόχους που οδηγούν στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών

«Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο δεν μας έδωσε τέτοια στοιχεία», τονίζουν. «Συνεπώς η συνέχιση ενός διαλόγου χωρίς στοιχεία, μελέτες και ποσοτικά δεδομένα δεν έχει κανένα νόημα, διότι δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα. Εμείς από την αρχή καλοπροαίρετα, προσήλθαμε στο διάλογο, μολονότι εσείς δεν μας είχατε καλέσει σε τέτοιο πριν την δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου. Μετά την πεισματική άρνησή σας για την χορήγηση δεδομένων και στοιχείων, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε, με αυτούς τους όρους, να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο διάλογο. Θα επανέλθουμε στο τραπέζι της διαβούλευσης μόλις μας δοθούν τα παραπάνω στοιχεία» καταλήγει η επιστολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης