Στο επίκεντρο και σήμερα οι 397 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες αν και δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, περιμένουν με αγωνία την απόφαση του Αρείου Πάγου στην αίτηση που έχει κατατεθεί από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να «μπλοκάρει» την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητείται η αναστολή της απόφασης με την οποία διατάσσεται η άμεση επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών. Μία απόφαση που έθεσε σε ευθεία αμφισβήτηση το μέτρο της διαθεσιμότητας και τη συνταγματικότητά του. .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών όμως εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επάνοδο των καθαριστριών γνωρίζοντας πολύ καλά πως κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε απρόβλεπτες ανατροπές στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Ήδη ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην εφαρμοστεί η πρωτόδικη απόφαση. Παράλληλα, το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης