Τα αιτήματα και τις προτάσεις τους κατέθεσαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες (εκπροσωπούν συγκεκριμένα μπλόκα), οι οποίοι θα τα προωθήσουν παράλληλα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον αρμόδιο υπουργό Β. Αποστόλου να θέτει όρους αντιπροσωπευτικότητας παρατείνοντας την έναρξη του διαλόγου.

To ασφαλιστικό-φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής είναι μεταξύ άλλων τα αιτήματα των αγροτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο επρόκειτο να διαβούν το κατώφλι του Μαξίμου οι εκπρόσωποι για συνάντηση με τον πρωθυπουργό (εκτός από τα μπλόκα Νίκαιας – Κερδυλλίων και Βοιωτίας). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, ο πρωθυπουργός είπε στους αγρότες «πως δεν έχει να τους δώσει τίποτα και θα πρέπει όλα να τα συζητήσει με τους Θεσμούς». Επίσης, όπως τους διαβεβαίωσε, παίρνει μαζί του τις προτάσεις αυτές -στο πλαίσιο του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες -τις οποίες θα συζητήσει αναλυτικά.

Οι αγρότες -όπως είπαν στο zougla.gr- περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και καλούν «κάθε κινητοποιημένο αγρότη να σταθεί στο ύψος του και να συμβάλλει από τη μεριά του, στην έναρξη και πορεία διαλόγου με την κυβέρνηση. Στόχος και σκοπός δεν είναι άλλος από το επιτευχθεί ένας σοβαρός διάλογος».

Οι όροι των αγροτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία των αγροτών μετέβη το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της Επιτροπής από δεκάδες μπλόκα, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το υπόμνημα με τα αιτήματα επιδόθηκαν στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Άγγελο Τσέκερη.


Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή, πραγματοποιώντας διαδοχικές συσκέψεις με υπουργούς για τρέχοντα θέματα του κυβερνητικού έργου.

Αποστόλου: Με όρους η συνάντηση Τσίπρα-αγροτών

Η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αποστόλου και ενημέρωσε: «Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα.




Πηγή βίντεο – φωτό: Eurokinissi.gr

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης