Οσμή σκανδάλου… πολλών χιλιάδων ευρώ ήλθε στο φως, με πρωταγωνιστές πέντε άτομα, τέσσερις ιδιώτες (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), και έναν ειδικό σύμβουλο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Νίκου Καραχάλιου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες φέρονται να έκοβαν επιταγές για εταιρείες-φαντάσματα που είχαν δημιουργήσει, αποσπώντας κονδύλια από τον ΕΟΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα-μέλος του κυκλώματος αποπειράθηκε την περασμένη Παρασκευή να εξαργυρώσει επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου,προφασιζόμενη ότι επρόκειτο για χρήματα που έπρεπε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στη Σύρο.

Η υπάλληλος που την εξυπηρετούσε τηλεφώνησε στον ΕΟΤ προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση, ωστόσο μετά το τηλεφώνημα η διαδικασία «πάγωσε». Υπάλληλοι του ΕΟΤ τηλεφώνησαν στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ο Οργανισμός δεν του χρωστούσε απολύτως τίποτα.

Να σημειωθεί ότι ο ειδικός σύμβουλος φέρεται να πήρε παράτυπα στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών.Την ίδια ημέρα ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και ένας επιχειρηματίας τον οποίο είχε προσεγγίσει ο πρώην ειδικός σύμβουλος του κ. Καραχάλιου και του πρότεινε να στήσουν τις εταιρείες φαντάσματα για να επωμιστούν από κοινού τα κέρδη, εις βάρος του ΕΟΤ.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων έχει προβεί σε πέντε συλλήψεις, ενώ οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού, πλαστογραφία με χρήση από κοινού. Εις βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου ασκήθηκε ακόμη δίωξη για υπεξαίρεση.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης