Αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της ΑθήναςΣε απολογία θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη, αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες, ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου αφορούν σε:

α) απιστία, η οποία συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ, ποσό που φέρεται να υπήρχε σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος την περίοδο 2007-2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) απάτη, η οποία συνίσταται στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση, για την οποία ο κ. Σπυρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε δοθεί αλλού. Στην πραγματικότητα, όμως, είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπερκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

Να θυμίσουμε ότι την επίμαχη περίοδο ο κ. Σπυρόπουλος διετέλεσε υπεύθυνος οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ και αργότερα αναβαθμίστηκε σε γενικό διευθυντή και διοικητή του ΙΚΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης